Systrar i jeans - första boken

 
 
Författare: Ann Brashares
Utgivningsår: 2003
Förlag: Månpocket
Antal sidor: 378 sidor
Utläst: 30/12-2014
Mitt betyg: 6 av 10
 
Handling: Carmen, Lena, Bridget och Tibby har hållt ihop så länge de kan minnas. Särskilt på somrarna. Men just den här sommaren skiljs de åt. Och för att hålla kontakten bestämmer de sig för att turas om att använda samma par jeans, ett alldeles särskilt par blåjeans som var och en av tjejerna får ha en vecka var innan de ska lämnas vidare till nästa. De sa fortsätta att vara "systrar i jeans", vad som än händer under sommaren. 
 
Denna boken var helt okej, den var kul att läsa men ibland blev den lite tråkig. Men jag vill ändå gärna läsa del 2. 
 
 

Nytt år, nya böcker!

Hejsan! Det var ett tag sedan jag uppdaterade här, sist var för ungefär 3 månader sedan. Ops! >.< Iallafall, det är ett nytt år nu. 2014 var ett dåligt läsår, läste bara 5 böcker (719 sidor) totalt. Men läste ut 2 böcker i slutet som jag tänkte skriva recension om, skriver om en bok nu och ett inlägg på den andra lägger jag som tidinställt! 
 
Författare: Victoria Brogård
Utgivningsår: 2010
Förlag: Hittade faktiskt inte det. 
Antal sidor: 341 sidor
Utläst: 4/11-2014
Mitt betyg: 3 av 10 
 
Handling: Annie och Alexander har känt varandra sedan dagen de föddes och har en lite speciell relation - de är som syson, grannar och bästa vänner på en och samma gång, och de betyder allt för varandra. Tillsammans kämpar de för att lösa problem och svårigheter som ständigt uppstår, men det visar sig inte alltid vara så lätt. När Alexander blir tagen av polisen för sin graffitiklottring, lämnad av sin pappa och sviken av sin mamma börjar Annie tro att slutet närmar sig - hur skulle hon klara sig utan Alexander?
 
Var väldigt taggad på att läsa denna boken när jag först fick den, tyckte den verkade väldigt bra. Det stämde när jag började läsa den, men när jag började närma mig mitten började den bli ganska seg och det hände liksom inte så mycket mer. OCH det var väldigt mycket stavfel, har inget emot att det är något stavfel någonstans, men här var det verkligen mycket. Det tog väldigt lång tid att läsa ut boken, slutade när det blev segt men började läsa sedan igen för att jag trodde den skulle bli bättre, men det blev den inte. Tror att den skulle ha passat bättre i novellform! 
 


RSS 2.0