2 nya böcker

Igår var jag i Nässjö hos tandläkaren, efteråt shoppade jag lite och då gick jag in på Bokia och hittade 2 böcker. 
Jag hittade en Gossip Girl bok. Eftersom jag kollar på serien och tycker den är grym och velat läsa böckerna ett tag nu så var det grymt att jag hittade den, den var dessutom på rea och kostade bara 69 kr (tidigare pris: 149 kr). Titeln på boken är: du och ingen annan, och bokeln är i "hårt material" eller hur man ska förklara. :)
Den andra boken som jag hittade var Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Har velat läsa boken ganska länge nu, sedan jag läste om den vilket nog var strax efter att den kommit ut tror jag. Men jag hittade boken i pocketformat och den kostade bara 69 kr också.
 
Är väldigt nöjd över böckerna, båda är ju sådana jag velat läsa ett tag nu. 
Har ni läst någon utav böckerna, vad tycker ni om dem? 
 
 
 

5 frågor om boken jag läser just nu

Hur många kapitel har du läst i boken? 
Boken är inte direkt indelad i några kapitel, så det är inte så enkelt att svara på direkt, haha. Men jag har läst 134 sidor ännu. 
 
Vad var den första meningen i boken? 
"Kan du inte stänga den där väskan?" bad Tibby Carmen. 
 
Vad var den sista meningen du läste i boken?
"Det här skulle kräva en hel årsförbrukning av ord att förklara. 
 
Hur tycker du att boken verkar?
Boken har varit ganska bra ännu, påminner ju en del om filmen.
 
Vilken händelse är din favorit hitills? 
Det är väl antagligen när dom provade Dom flygande jeansen och dom passade allihopa.
 
 

Alice får en andra chans

Författare: Penelope Bush
Utgivningsår: 2011
Förlag: Fick den från en bokklubb jag var medlem i för några år sedan, Girl:It. 
Antal sidor: 1: 112 sidor och 2: 140 sidor
Mitt betyg: 4 av 10
 
Handling: Problemen hopar sig för Alice: För det första måste hon få på Rory kostymen i tid för deras pappas bröllop. För det andra börjar hon undra om hennes val av bästa kompis är det rätta. För det tredje har snyggingen, Seth, bjudit ut henne, men hon är dubbelbokad med Imogen. För det fjärde gör skolans populäraste, taskigaste tjej allt som står i hennes makt för att förpesta livet för Alice. Vem hade inte velat ha en andra chans med så många problem? Alice får chansen, men kommer hon att hinna rätta till alla misstag i tid? 
 
Det är 1 bok men är uppdelad i 2 olika böcker, fast i 3 delar. I första delen handlar det mest om alla problemen hon har, i andra delen handlar det om att när hon försöker lösa alla problemen och i sista delen handlar det mest om hur det var efter att hon hade "löst" problemen. Tror att jag skulle ha gillat boken mera ifall jag läste den när jag var lite yngre. 
 
 

RSS 2.0