En smakbit på söndag - Mardrömsakademin

Varje söndag uppmanar Mari oss bokbloggare att skriva en smakbit ur våra böcker. 
Så denna söndagen bjuder jag på en smakbit ur boken Mardrömsakademien av Dean Lorey.
Kortfattat så handlar boken om Charlie Benjamin, en 13-årig pojke som är lite annorlunda. Han har nämnligen en ruskig ovana, att släppa in fruktansvärda mardrömsmonster i vår värld. 
 
"Han vaknade ur mardrömmen med ett skrik. Håret klibbade svettigt mot pannan och hjärtat bultade så hårt i bröstet att han trodde att revbenen skulle gå sönder. 
"Jag tänker aldrig somna mer", sa han medan han gled ur sängen och försiktigt trevade sig fram genom mörkret, mot den trygga lilla ljusstrimman som lyste in under dörren ut till hallen. 
Hans hand snuddade vi något. 
"Nej", flämtade Charlie. 
Det var varelsen från mardrömmen. 
Den tonade upp sig som en jätte över honom och höjde den långa, böjda gifttaggen som till attack. En tjcok vätska, som såg väldigt giftig ut, droppade från taggen. Charlie blev alldeles darrig i benen och föll omkull. 
"Låt bli", viskade han. 
Varelsens svans piskade våldsamt mot honom med en slags kraft. 
I samma ögonblick krossades Charlies fönster och en storväxt man kom infarande i rummet. Han gjorde en snabb rörelse med handen och fick det att kännas som om tiden stod stilla. Ett bländande blått ljus blixtrade till och lindade sig runt varelsens gifttagg. Den riktade taggen åt sidan så att den genomborrade golvet i stället för Chalie. Träflisora sprutade. 
Den storvuxna främlingen landade med en duns, ryckte tag i Chalies pyjamaströja och drog honom på fötter, bort från monstret. Charlie tyckte att mannen liknade en cowboy - dammiga jeans, ett par infettade läderstövlar och en sliten cowboyhatt som satt nedtryckt över en bred penna. I högerhanden höll mannen en lasso som lyste med ett elektriskt blått sken. Charlie insåg plötsligt att det var lasson som satt lindad runt varelsens gifttagg. 
"Tjena, grabben", sa cowboyen med ett snett leende. 
"Trevligt att äntligen få träffa dig. Jag kom visst i sista sekunden". 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0