Vem gillar inte härlig chic-lit?

 
Jag rensade böcker - gör ni också det ibland? Tog alla böcker jag inte ville ha, lade dom hjärtlöst i bruna gamla matkassar med planen att sälja. Sedan gjorde jag städ-misstaget (gör inte så om du verkligen försöker bli av med lite böcker): jag tog upp en bok och började läsa. Den såg ju så rosa och trevlig ut!
 
Hur vet du att en komedi-bok är tillräckligt bra? Då ska den ha fått dig att le senast på andra sidan. Sophie Kinsellas bok En shopaholics bekännelser var den första riktigt bra komedin jag har läst. Hennes andra böcker i serien visade samma kvalitet, och likaså en del av hennes andra böcker som Karriär och Köksbesvär och Flickan från tjugotalet.
Shopaholic-serien är inte bara komedi, utan de hamnar inom genren "chic-lit". Chic-lit betecknar romantiska böcker skrivna om (och ofta av) unga, ofta modeintresserade, kvinnor i 20-30-årsåldern, i storstadslivet.
De brukar vara lättsamt skrivna med mycket humor, och Sophie Kinsella är den bästa författaren på det här området för mig. Luras inte att tro att böckerna inte är läsvärda för andra grupper! Man ska kanske inte vara för ung - Felicia gillar ju inte böckerna lika mycket som jag - men min fästman tycker jättemycket om shopaholicserien (jag har läst alla böcker i serien högt)! För vem älskar inte en bok som kan få en att skratta?
 
I serien finns:
1. En shopaholics bekännelser (från år 2000)
2. En shopaholic i New York (från år 2001)
3. En shopaholic säger ja (från år 2001)
4. En shopaholic får en syster (från år 2004)
5. En shopaholic i väntans tider (från år 2007)
6. En mini-shopaholic i mammas fotspår (från år 2010)
 
Böckerna handlar om Rebecca, "Becky", som är beroende av att shoppa. Hon använder en mängd olika kreditkort men till slut måste räkningarna också betalas: "Det är bara en VISA-räkning. Det är bara en papperslapp med några siffror på", lugnar hon sig. "Jag menar, hur pass farliga kan några siffror egentligen vara?"
Becky har lätt för att göra bort sig och det är det som gör böckerna så fantastiskt roliga. Alla böckerna i serien håller bra kvalitet, för att de har olika huvudhandlingar (alla lika välarbetade) och då Beckys liv går framåt. Till skillnad från Ash i pokémon som har varit tio år så länge vi kan minnas, så förändras verkligen Beckys liv genom böckerna. Man får följa henne i både upp- och nergångar, och undrar ofta hur i hela världen hon ska klara sig ur en viss situation. Tyvärr blir lösningen ibland lite för enkel och turbaserad, men det är inte alltid så.
Böckerna är också kryddade med olika roliga brev som Becky får hem, från banker och förskolor och allt däremellan.
 
 
Originaltitlar: The Secret Dreamworld of a Shopaholic, Shopaholic Abroad, Shopaholic Ties the Knot, Shopaholic & Sister, Shopaholic & Baby, Mini Shopaholic
Författare: Sophie Kinsella
Förlag: Ponto pocket, Damm förlag
Format: Pocket, Kartonnage (finns även inbunden)
Utgivningsår: 2010-2011
Mitt betyg (serien som helhet): 9 av 10
 
Köps:
En shopaholics bekännelser: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
En shopaholic i New York: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
En shopaholic säger ja: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
En shopaholic får en syster: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
En shopaholic i väntans tider: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
En mini-shopaholic i mammas fotspår: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
 
En riktigt bra serie!

Kommentarer
Postat av: Isabella Forsman

Vinn BaByliss senaste locktång ! :)

Svar: Sv: Okej! :)
Jennah Christensen


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0