Högläsningsbok

Titel: Den dansande djävulen 
Författare: Martin Widmark 
Sidor: 153 
 
Sedan fyra års ålder har Tyko tvingats arbeta i en mörk och farlig gruva. Varje dag har han, tillsammans med andra föräldralösa pojkar, letat efter silver i gruvans smalaste och trängsta gångar. Silvret tillfaller den maktfullkomlige och excentriske härskaren av staden, hertig Mazoo, och ska bekosta hans överdådiga fester där han tvingar sina slavar att dansa för honom. 

Men en söndag händer något märkligt: i en dröm läser en skata upp en vers för Tyko om hans mamma. En vers som gör livet i gruvan, med den hårde förmannen, lite lättare att uthärda. Kort därpå får Tyko ett hemligt meddelande, som uppmanar honom att lämna gruvan så fort som möjligt. Han bestämmer sig för att lyda uppmaningen och i hisskorgen får han oväntat sällskap - den lille tunne Julius från gruvan följer med honom. 

I staden möter de ett hemligt geografsällskap, som berättar om existensen av tre olika världar. Tyko får också en bok och ett brev. Boken får inte öppnas före hans fjortonde födelsedag och han måste då befinna sig i den andra världen. 
Problemet är bara att vägen till den andra världen går via gruvan. De måste alltså ner dit igen, ner till den ursinnige förmannen?
 

Denna boken har vi haft som högläsningsbok i skolan nu. Vi blev klara med den idag. Jag tyckte inte att denna boken var så bra. Det är första boken i en trilogi. Jag tror inte att jag själv kommer att läsa dom 2 andra böckerna i denna trilogin. För detta var ingen bok som jag tyckte var bra. 
 
Betyg: 4 av 10 
Inlägg av: Felicia 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0