Bokfrågor alla kan svara på!

De här frågorna får gärna ni också svara på. De har funnits på många bloggar och det är alltså inte vi som har kommit på dem. Det skulle vara roligt att se era svar, så kommentera gärna om ni har svarat!
 
FÖRFLUTET

1. Hur gammal var du när du började läsa?
Felicia: Jag vet inte exakt hur gammal jag var när jag började läsa. Men jag tror att jag var runt 8 år. 
Jennah: Jag lärde mig läsa när jag var 5, och läste mycket pixieböcker när jag var liten. Sen har det ju gått succesivt uppåt, via barnböcker och polluxböcker innan jag kom till de lite tjockare böckerna jag läser nu.

2. Vad är titeln på den första bok du läste?
Felicia: Jag minns inte vad den första boken jag läste hette men när jag var yngre läste jag mycket böcker från Tl-klubben som jag var medlem i. 
Jennah: Svårt att säga, men den första "tjocka" boken kan ha varit Ödets lek av Judith Michael. Jag fastnade för handlingen när jag var ganska liten, jobbade mig igenom boken (som jag tyckte var tjock och innehöll hur mycket text som helst) och den betydde mycket för mig!

3. Vilken bok fick dig att älska att läsa?
Felicia: Flera böcker, men jag gillade verkligen en bok som heter Flickan i Hasselskogen som jag läste för ett par år sedan. Den var verkligen bra och jag ville inte att den skulle ta slut. 
Jennah: Flera böcker, men Levande begravd av Peter James fick mig att börja läsa kriminalare och skräck. Gillade handlingen och den låsta miljön.

4. Vilket är det tidigaste minnet du har av läsning? 
Felicia: Det minns jag inte. Men jag minns iallafall att jag brukade låna böcker från biblioteket och att jag oftast läste ganska mycket varje dag.  
Jennah: Jag hade otroligt många pixieböcker när jag var liten och gillade att läsa dem. De kunde handla om allt från kanelbull-äventyr till pratande potatisar med målarfärg!

NUTID

5. Hur många böcker äger du just nu?
Felicia: När jag räknade så hade jag över 200 böcker. Men då har jag ändå inte räknat med andra böcker som t.ex faktaböcker. 
Jennah: De är utspridda för vinden just nu, men hemma har jag (jag älskar att räkna, jag går och räknar dom nu på en gång) 97 böcker, och då har jag inte räknat med faktaböcker och liknande, min fästmans böcker, eller böcker som ska säljas. Finns förmodligen runt 100 till på andra ställen.

6. Vilken av dem är din favorit?
Felicia: Jag måste nog säga "Flickan i Hasselskogen". Jag älskade den boken och jag tröttnade aldrig på texten. Jag fick boken ur en bokklubb som heter Tl-klubben (fast nu heter den Girl:it) och den har 154 sidor. Jag gillar även "Ridläger på Sonnenhof" böckerna. Och så gillar jag böckerna om Mary-Kate och Ahsley Olsen väldigt mycket. 
Jennah: Jurassic Park av Michael Crichton. Jämfört med denna är filmerna ingenting, och då är de ändå riktigt bra om man låter bli att jämföra - glöm inte att den första filmen snart visas på bio i 3D! Boken är fantastisk, jag gillar de vetenskapliga bitarna och äventyret och hela berättelsen är så väl genomtänkt och enkelt skriven.

7. Vem av dem ogillar du mest?
Felicia: Jag tror inte direkt att jag "ogillar" någon bok. 
Jennah: Jag gör mig av med böcker jag inte gillar, men den jag tror minst på av de jag inte läst är Svart sorti av Giles Blunt. Jag gillar inte namnet eller omslaget, vi får se om den lyckas överstiga förväntningarna!

8. Vilken är din favoritgenre? 
Felicia: Skräck, Chic-lit och och så gillar jag böcker som utspelar sig på High School tid (som High School Musical t.ex) 
Jennah: Chic-lit, skräck och kriminalare.

9. Hur ofta läser du?
Felicia: Jag försöker läsa varje dag - men ibland kan det dröja flera dagar innan jag läser.  
Jennah: Försöker läsa varje dag - ibland blir det böcker och ibland tidningar, jag gillar ju en hel del tidningar också!

10. Barn, ungdom eller vuxenböcker?
Felicia: Jag gillar mest ungdomsböcker. 
Jennah: Vuxenböcker blir det för mig :)

11. Snabb, medelmåttig eller långsam läsare?
Felicia: Det blir nog någonstans mellan långsam och medelmåttig läsare.  
Jennah: Långsam till medel blir det då, jag gillar att gräva ner mig i böckerna, men är det spännande så vill jag heller inte sluta läsa.

12. Vem är din favoritförfattare och varför?
Felicia: Jag tycker att Sophie Kinsella är bra. Och så är författarna till Mary-Kate och Ahsley Olsen böckerna väldigt bra. Men det finns en massa andra författare som också är väldigt bra. 
Jennah: Sophie Kinsella för att hon kan få mig att le, Dean Koontz för att han har väldigt bra idéer till sina handlingar och Stephen King för att de flesta av hans böcker är bra på många sätt.

13. Pocket eller inbunden?
Felicia: Det är väldigt svårt att välja. Men pocket är väldigt praktiskt att ha på stranden på somrarna och att ha med sig i väskan. 
Jennah: Jag gillar excess-format bäst, men av ovanstående har jag svårt att välja. Inbundet blir snyggast men pocket väldigt praktiskt!

14. Vem är din favorithuvudkaraktär?
Felicia: Jag tror inte att jag direkt har någon favorithuvudkaraktär. . 
Jennah: Rebecca Brandon från Sophie Kinsellas serie Shopaholic. Hon gör bort sig hela tiden, har jämt dumma idéer och kan på så vis få en att le.

15. Vem är din favoritskurk?
Felicia: Det vet jag faktist inte. 
Jennah: Det vågar jag inte svara på!

16. Hur långa böcker brukar du vanligtvis läsa?
Felicia: Det kan vara mellan 100 och 300 sidor.
Jennah: Runt 400 sidor! Oftast något på 300. Det här beror ju lite på formatet dock. En bok på kanske 360 sidor inbunden blir ju lätt över 500 sidor i excess.
 
FRAMTID

17. Ser du dig själv ha en karriär inom litteratur?
Felicia: Jag vet inte, men det skulle vara väldigt roligt :) 
Jennah: Andra tror på mig, min svenskalärare ville att jag skulle plugga vidare inom skrivningen, och jag har fått i present att få ge ut en egen bok. Men själv har jag inte riktigt tillräckligt mycket intresse, tålamod och fantasi. Ibland är det jättekul att skriva, men det dör lätt bort efter ett tag. Vi satsar på bloggen just nu istället så kommer presenten nog utnyttjas så småningom!

18. Tror du att läsplattor kommer ta över de fysiska böckerna?
Felicia: Jag vet inte, men om ett par år så kan läsplattor blivit mer populära. Men jag hoppas att det inte blir så för jag gillar mer att läsa vanliga böcker än att läsa på läsplattor. Det förstör läsglädjen lite tycker jag. 
Jennah: Det här beror helt på kunderna, alltså oss! Så länge folk vill ha och köper fysiska böcker så kommer det att finnas kvar. Jag tror därför inte på en total övergång på många år. Det här gäller även digitala filmer och spel. Folk vill än så länge ofta ha en produkt i handen, och då kommer de att kunna få det.

19. Kommer du se till att introducera läsning för dina framtida barn?
Felicia: Ja, jag hoppas det! 
Jennah: Tja, jag älskar ju att läsa högt för min fästman!

Kommentarer
Postat av: Ronja

Hej tjejen!
Kul att du kollade in min blogg!
Håller tyvärr inte på med hästar längre.
Håller du på med hästar någonting? :)

Svar: Hej! Vad kul att du svarar! Du får vara glad över hästtiden du haft istället då, då höll ju på ganska länge så det måste ju ha gett dig en hel del glädje! Ja, jag har en egen liten gul ponny, haha :)
Jennah Christensen

2013-05-19 @ 16:12:58
URL: http://fames.se/ronjah
Postat av: DinoSara

Åh vad kul! Jurassic Park är också en utav mina favorit-böcker. (:

Svar: Vad kul!
Jennah Christensen

2013-05-19 @ 20:39:34
URL: http://dinosara.blogg.se
Postat av: Ella

Vad roliga/intressanta frågor :)
jag började läsa tidigt, före jag började skolan, så jag fick ständigt springa till bokhyllan i klassrummet och hämta nya böcker då de var lite för lättlästa för mig...

Svar: Vad roligt! :)
Jennah Christensen

2013-05-19 @ 21:36:19
URL: http://bokbild.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0