Hjälten

 
De nyare böckerna av Dean Koontz har något speciellt, nämligen en riktigt bra grundidé till storyn - så bra att till och med baksidetexten är riktigt spännande. Hjälten är just en sådan bok.
 
Timothy Carrier brukar ta en öl i baren efter jobbet. En kväll sätter sig en främling bredvid honom. Främlingen försvinner lika snabbt som han kommer, men ger honom först ett kuvert med pengar, en bild på en kvinna och en lapp med hennes adress.
   "Tio tusen nu. Resten får du när hon är borta", säger främlingen. Vad det hela handlar om är lätt och räkna ut, och därför förstår vi även vem nästa man som kommer och sätter sig jämte Tim är - en yrkesmördare med uppdrag att döda kvinnan på fotot. Tim låtsas inte om missförståndet nu, det är det på tok för sent för. Istället försöker han avstyra det hela, något som inte går så bra. När mördaren går från baren kommer nästa chock - han verkar vara polis. Och vem ska man då vända sig till?
 
Hjälten är en bok med en stark huvudkaraktär som hjältemodigt bestämmer sig för att göra så mycket för en främmande kvinnas skull. Den skrider framåt i ett ganska högt tempo, är lika spännande som den låter och hela boken blir som en blandning av en deckare, drama och kärleksroman på en och samma gång.
 
Originaltitel: The Good Guy
Författare: Dean Koontz
Skriven år (copyright år): 2007
Utgivningsår Sverige (av nedanstående förlag): 2010
Förlag: Bra Böcker
Mitt betyg: 8 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris, CDON och Bokus
 

Kommentarer
Postat av: caroline

Lät som en spännande bok :)

Svar: Ja det är den verkligen :)
Jennah Christensen

2013-07-08 @ 14:02:11
URL: http://celandine.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0