Bokbloggsjerkan 19-22 Juli 2013

Det var 2 frågor på helgens bokbloggsjerka hos Annika denna gången:
 Vilka bokomslag tycker du matchar bokens innehåll bäst/sämst? Vilket/vilka bokomslag tycker du bäst/sämst om och varför? 
 
Felicia:  
 
Jennah: Jag tycker att ett bokomslag ska vara mystiskt men passande. Är det passande men inte mystiskt blir det tråkigt och är det mystiskt men inte passande blir det bara konstigt!
Flyktpunkten är en av de böcker jag läst på senaste som har haft bäst omslag. Det passar innehållet (pojken som blev bortrövad på en flygplats) men säger ingenting om vad som kommer att hända. Bilden är otydlig men tydlig på samma gång, med färger som utlovar spänning.
Den Krossade Tanghästen är ett exempel på dåliga framsidor. Bilden ser bra och spännande ut, men den utlovar saker som boken sen inte kan hålla, precis som titeln i sig. Tanghästen är inte en viktig del i denna historia (se även "Hur viktig är titeln?").  Jag kan heller inte låta bli att tycka Kära Agnes! har ett utomordentligt fult omslag just för att bilden i sig är så ful och för att den inte knyter samman med innehållet så bra.
 
Flyktpunkten har ett bra omslag

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0