Min Coralinedocka

 
Coraline är både en bok och en film jag gärna tala mycket om och visar för alla. Har du läst en del i bloggen så vet du också att jag nyligen har gift mig, och nu ska jag visa en av de fantastiska morgongåvor jag fick av min man dagen efter!
 
Baserad på boken Coraline av Neil Gaiman finns filmen med samma namn. Det är en film gjord av studion Laika, med en teknik som kallas stop motion och används till exempel i filmerna Wallace & Groomit, Den Fantastiska Räven och the nightmare Before Christmas. Tekniken går ut på att man bygger upp karaktärer och all replika som små dockor och tillbehör, som man sedan fotograferar med en liten förändring mellan varje bild så att det efter otroligt mycket jobb kan bli en film av det.
 
 
Min Coraline-docka är en fin officiell replika från filmen och liknar de dockor som faktiskt användes under inspelningen. Ansiktet går att ta loss för att ändra ögonen, kläderna är av fantastisk kvalitet - riktiga små jeansbyxor och en riktig liten regnjacka - och jag är riktigt imponerad av hur de har fått till leran på stövlarna.
 
 
 
 
Andra blogginlägg om Coraline:
 

Kommentarer
Postat av: Anonym

Vart kan man köpa den?

Svar: Den inköptes på amazon.co.uk, finns förmodligen också på andra liknande sidor. Är dock inte säkert den finns kvar :)
Jennah Christensen

2015-11-14 @ 19:57:33

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0