Bokbloggsjerkan 30 augusti - 2 september

Helgens bokbloggsjerka hos Annika löd såhär: 
Vilken bok/vilka böcker längtar du mest av allt efter just nu?

Felicia:
Jag längtar nog inte efter att få läsa någon speciell bok nu, men skulle gärna vilja läsa böckerna i Twilight serien. Dom har jag velat läsa länge men har aldrig gjort det pågrund av att dom böckerna är väldigt tjocka. Men någon gång ska jag orka mig igenom en Twilight bok! 
 
Jennah: Att längta efter en bok är svårt när man redan har en mängd bra böcker att läsa! Jag håller bland annat på med Virus och En Egen Strand, som båda är helt nyutkomna! Måste jag ändå nämna någon så är den bok jag helst vill ha Nya Kontakter av Sophie Kinsella.

Plopp i brevinkastet

 
Nu har jag som lycklig prenumerant precis fått hem det senaste numret av speltidningen Robot, nämligen nummer 7/2013. För varje nummer hoppas jag på förbättring vad gäller de stavfel och faktafel som tidningen tyvärr brukar vara dåligt kryddad med - varför ska de till exempel tvunget svara på läsarnas spelfrågor när de inte kan svara vettigt och korrekt? Att tidningen är för barn gör ju inte att kvaliteten på texterna ska sjunka ner på havsbottnen.
   Vad som får mig att prenumerera är det glada sättet att skriva, de färgglada bakgrunderna och bilderna  som pryder varje sida (och som dock skulle behöva betydligt bättre kvalitet i många fall när det gäller game-play-bilderna) och det härliga urvalet av spel som jag gillar att spela - Robot snålar aldrig med att presentera nya Pokémon-spel eller andra härliga favoriter från Nintendo.
   I det senaste numret kan vi bland annat läsa om några pokemon från Pokemon X och Y - de nya spelen som släpps i oktober -, ytterligare tips från Minecraft och en tre sidors recension om Pikmin 3 som nyligen har släppts. Passande nog kan vi också läsa om hur man gör egna boketiketter och bokmärken med spel-tema.
 

Hatchardsfyndet #2: THE ART OF TURBO

 
Hatchardsfyndet är en torsdagsserie i 8 delar där jag presenterar de fynd jag och min man gjorde i affären när vi var på bröllopsresa i London. Just nu ligger den engelska punden mycket lågt, och ska du åka till England är det därför precis rätt tid att shoppa böcker och annat du är intresserad av. Affären hatchards är en mycket gammal bokaffär med hela fem våningar, som jag tidigare bloggat om med titeln Bokaffär med fem våningar - Hatchards.
 
 
THE ART OF TURBO av Ryan Reynolds, David Soren och Robert Abele
Pris: £24.99, det vill säga 252 kr
Sidor: 150
Kan köpas: AdlibrisBokus och CDON
 
Tycker du om att gå på bio, och se Dreamworks senaste filmer, eller uppskattar du bara konst och vägen till dess framgång? I The Art of Turbo har du chansen att gräva ner dig lite i den kommande filmen Turbos animation och tankarna bakom.
   Det kommer förmodligen bli en särskild känsla att gå och se filmen i den 3D-grafik som boken tyvärr inte kan bjuda på, när man redan känner till de nya karaktärerna sedan innan. Tråkigt? Det tror jag knappast. Med en bok som den här kan man bygga upp förväntningarna lite extra och skaffa sig favoritkaraktärer innan man fått se dem i rutan, annat än på trailer. Man kan också uppskatta filmen mer för att man vet hur mycket jobb och tankar som ligger bakom även små detaljer som man annars kanske inte ens skulle tänka på medvetet, och man kan lära sig uppfatta filmen på rätt sätt. 
   Filmens handling är komisk - en snigel har en högsta önskan om att bli en riktig racersnigel. Liksom alla Dreamworks filmer tror jag även på att denna kommer att bli riktigt bra. Förutom en bra bok är detta även ett fint samlarobjekt att placera i filmhyllan.
 
 
Andra delar i serien Hatchardsfyndet:
 

Fjäderklubben

 I detta inlägget kommer jag att recensera böckerna i serien Fjäderklubben av Cornelia Funke. Det är 3 böcker i serien. Jag läste alla böckerna för några år sedan. Dom är verkligen superbra och ville bara fortsätta att läsa i dom. Jag kommer dock inte ihåg allt i dom nu för det var kanske 3 år sedan jag läste dom. Så jag funderar faktiskt på att kanske låna om böckerna på biblioteket någongång. I så fall kommer det en recension på vad jag tycker om böckerna nu. När jag läste böckerna tyckte jag i alla fall att dom var jättebra! Det var en kompis (som också gillar att läsa) som tipsade om böckerna, och jag ångrar absolut inte att jag läste dom för dom var verkligen superbra! Har ni läst någon bok i serien Fjäderklubben? 

 
Titel: Fjäderklubben
 
Författare: Cornelia Funke
 
Antal sidor: 175 sidor

Handling: Lotte och hennes bästa vän Frida bestämmer sig för att starta en klubb. Tillsammans med Melanie och Elsa bildar de Fjäderklubben. Den gemensamma symbolen blir en hönsfjäder i ett band kring halsen. När killarna retas retas Fjäderklubben tillbaka. De saknar inte idéer och mod, och snart är de mitt inne i äventyr. Bra att inte deras föräldrar vet om det! 
 
 
Titel: Räven kommer! 
 
Författare: Cornelia Funke
 
Antal sidor: 240 sidor
 
Handling: Räven kommer!Högsta larmnivå! Det innebär fara för livet. Lottes mormor vill slakta alla sina hönor, 15 stycken. Hönorna måste räddas! Fjäderklubbens medlemmar gör upp en plan, och för detta svåra uppdrag behöver de Pygméernas hjälp. Pygméerna är beredda att hjälpa till, om de får Fjäderklubbens hjälp en annan gång. Och det tillfället kommer fortare än de trott: Willi hamnar i knipa! Det är inte så att Fjäderklubbens medlemmar och Pygméerna har blivit vänner, men de samarbetar rätt bra trots alla spydiga kommentarer. Och klarar båda räddningsuppdragen på ett lyckat sätt.
 
 
Titel: Fjäderklubben på klassresa
 
Författare: Cornelia Funke
 
Antal sidor: 162 sidor
 
Handling: Att åka på klassresa till havet, det tycker de fyra tjejerna i fjäderklubben är underbart. Men pygméerna, killarnas klubb, skall naturligtvis med också. Och de får för sig att de ska reta Fjäderklubben med barnsliga påhitt. Fast de där konstiga skratten ute på korridoren på natten, de kom inte från killarna. Kan det vara sant, det som folk på ön säger, att en strandrövare går igen? Det måste ju undersökas, för ingen är väl rädd för spöken!
 

Coraline - Något alldeles extra

 
Coraline är en mycket säregen barnbok som även vi äldre kan njuta av att läsa i. Neil Gaiman har lyckats med den svåra förmågan att skriva skräck för barn, och hela boken har den härligt creepy känslan som sällan ses i böcker.
 
Coraline har ingenting klassiskt över sig över huvudtaget. Det handlar i huvudsak inte om läskiga monster eller elaka människor, utan om en flicka ganska lik vem som helst, en flicka vid namn Coraline. Coraline får inte den uppmärksamhet hon önskar i livet. Hennes båda föräldrar jobbar och är lite bistra av all stress, medan hon får klara sig i stort sett på egen hand med hjälp av bara sig själv, en svart katt, ett stort hus de nyss har flyttat in i och en ännu större ny trädgård att utforska.
   I huset hittar Coraline en dörr - en dörr som till synes är igenmurad men som ibland öppnar vägen till en ny värld. Detta är en värld där allt ser ut som hemma men ändå inte riktigt är sig likt, särskilt vad det gäller de familjemedlemmar som även finns på denna sida om dörren...
"A woman stood in the kitchen with her back to Coraline. She looked a little like Coraline's mother. Only..."
 
Jag har länge beundrat filmen Coraline, en film som är gjord i stop motion-teknik av studion Laika (samma studio som har gjort filmen Paranorman som du kanske bättre känner igen då den är något nyare). Jag brukar sällan klandra en bok för att den skiljer sig från filmen, då man ju får se det för vad det är - en film och en bok, två olika sagor med samma grund och inget annat. Ändå slås jag av att boken saknar det färgsprakande liv som finns i filmen - det bjuds inte alls på samma känsla och karaktär som vi ser i filmen.
   Med detta inte sagt att boken inte skulle vara bra. Det är en fantastisk bok som innehåller flera saker som inte finns med i filmen, även om det också är tvärtom. Jag förundras över hur man kan skriva på ett sådant sätt som författaren gör. Istället för att vara en ren skräckbok, hamnar den också lite vid sidan av genren, och har ständigt den krypande känsla som vi också återser i filmen. Med citat som följande leker berättelsen med barnens fantasi och blir på så vis oerhört spännande:
 
"'Who are you?' asked Coraline.
'I'm your other mother,' said the woman.
[...]
'I didn't know I had another mother,' said Coraline cautiously.
'Of course you do. Everyone does,' said the other mother"
 
Coraline kryper igenom den mystiska dörren i filmen Coraline
 
Trots att flickan Coraline är lite opersonlig och likgiltig är det en bok som tillåter dig att njuta av varje sida. Handlingen har en bra grundidé som dessutom har blivit väl utförd, och resultatet har blivit en bok som är både omtyckt och prisbelönad idag.
 
Originaltitel: Coraline
Författare: Neil Gaiman
Utgivningsår: 2003
Förlag: Bloomsbury
Mitt betyg: 9 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris och Bokus och kolla gärna även in filmen.
 
Boken har tidigare bloggats om: En smakbit på söndag - Coraline
 

Bokbloggsjerkan 23-26 Augusti 2013

Helgens bokbloggsjerka hos Annika löd såhär: 
Låt oss återgå till ämnet karaktärer för en stund: Finns det någon karaktär som bär upp sitt namn exeptionellt bra?
 
Felicia:
(Svar kommer senare?)
 
Jennah: 
När jag tänker tillbaka på böcker jag läst för länge sedan minns jag sällan namnen i dem, trots att författaren ibland verkligen tycks försöka få oss att göra det. Finns det inget namn som fastnat i hjärnan så där lååångt efter att jag läst boken? Jo, kanske, om det står med i bokens titel: Vitnos, Pysen och andra hästnamn som exempel. Namnen betyder sällan mycket för mig i böcker, men i serietidningar är det en helt annan sak!
Kalle Anka bär upp sitt namn bra - namnet låter lite klantigt när det flyter på så kort och lätt, och en Anka är han då alltid. Musse Pigg får mig att tänka på detektiver på en gång och Princess Bubblegum från Adventure Time finns det ingen som tar miste på.

En smakbit på söndag - Virus

Varje söndag uppmanar Mari oss bokbloggare att skriva en smakbit ur våra böcker.
Jag bjuder därför idag på en smakbit ur boken Virus av Paul McEuen, en alldeles ny bok om biologisk krigföring som har lite av den härliga blandning av skönlitteratur och vetenskap som jag saknat från Jurassic Park.
Varsågoda!
 
"'Scilla rekapitulerade händelsekedjan för Liam: 'För fem dagar sedan uppfångade det fartyg som de där männen kom från, USS Vanguard, en nödsignal från en japansk ubåt där ute, I-17. Ingen kunde bli klok på det. [..] det hade gått ett halvår sedan kriget slutade. Var hade en japansk ubåt hållit sig gömd hela tiden?
När Vanguard kom fram fann de I-17 utan livstecken i vattnet. De försökte få radiokontakt, men det misslyckades. Absolut ingenting. Men de kunde se en ensam japansk soldat på ubåtens för. han bara satt där. Det ropade åt honom, men han rörde inte en muskel. Och då lät de en grupp borda ubåten.
Vad de fann var en mardröm.'"
 
 
Boken kommer att recenseras här senare.
 

Gilla våran sida på facebook

Klicka på bilden för att komma till våran facebook sida! 

För ett tag sedan skapade jag (Felicia) en sida på facebook där jag uppdaterar när det kommit upp ett nytt inlägg på våran bokblogg, eller annan information. Så om ni har facebook så får ni jättegärna gå in och trycka på gilla, eller bara kolla sidan :D 
 

Fredagsfrågan V. 26

Jag tänkte börja svara på fredagsfrågan som Bokhora lägger ut varje fredag! :) 
Idag var frågan: Vad är ditt värsta störningsmoment när du läser? 

Jag kan inte läsa när det är mycket ljud omkring mig. Då lyssnar jag på vad andra säger och då glömmer jag helt bort boken jag håller på och läser i. Jag kan heller inte läsa i bilen, vilket jag skulle vilja. En annan sak som gör att jag inte kan läsa är när jag har mycket att tänka på, prov, läxor och sånt jag har just nu (precis börjat högstadiet). 
 
 
 

Hatchardsfyndet #1: ANIMALS REAL AND IMAGINED

 
Hatchardsfyndet är en torsdagsserie i 8 delar där jag presenterar de fynd jag och min man gjorde i affären när vi var på bröllopsresa i London. Just nu ligger den engelska punden mycket lågt, och ska du åka till England är det därför precis rätt tid att shoppa böcker och annat du är intresserad av. Affären hatchards är en mycket gammal bokaffär med hela fem våningar, som jag tidigare bloggat om med titeln Bokaffär med fem vånngar - Hatchards.
 
 
ANIMALS REAL AND IMAGINED av TERRYL WHITLATCH
Pris: £24.99, det vill säga 252 kr
Sidor: 159
Kan köpas: AdlibrisBokus och CDON
 
Animals Real and Imagined, från år 2010, stod fint uppställd på sidan i en hylla på översta våningen inne på Hatchards. Lite solgul av tiden blev den nu såld och är inte så mycket till att läsa, men verkligen något man kan underhålla sig med att titta i. Hela boken ser lite ut som framsidan, med varje blad kryddat av varelser både från denna värld och inte. Fantasidjur blandas med djur från verkligheten, och olika djur från verkligheten korsas med varandra för att bli märkliga bestar man helst inte vill stöta på ute i naturen.
   Boken innehåller både skisser och färdiga bilder i sprakande färger, både humoristiska och realistiska bilder, som alla förutom att ge inspiration också utgör en bra källa för att få upp sitt målarintresse om man har ett sådant, och bilderna borde dessutom vara väldigt roliga att rita av.
 
Ett smakprov av en av Terryl Whitlatchs bilder från boken
 

Allt om bröllop

 
Nu har jag nyligen gift mig och tidningen Allt om bröllop har varit mycket till hjälp när jag och Simon planerade vårt bröllop. Det finns några olika tidningar att välja på, de flesta mestadels fyllda med bilder och inspiration (vilket är väldigt roligt att kolla i, men inte alltid det mest hjälpsamma och praktiska).
   I extratidningarna Allt om Bröllop Special finns mycket praktiska tips och information så att man faktiskt kan få svar på många frågor man undrat över. Där står till exempel checklistor man kan fylla i medan planeringen går framåt, om de olika sätten att vigas på, vad begrepp som "tärna", "koordinator", "toastmaster" och annat betyder, om olika typer av ringar, tips till när man gör gästlistan, tårttrender, pynt, teman till lokalen och så vidare. Dessutom är det kryddat med olika recept, presenttips och test man kan göra mest för nöjets skull.
 
 
 
 
Förutom en tidning har Allt om Bröllop dessutom mässor och en hemsida där det står ännu fler tipskryddade artiklar, men där finns också forum, bloggar, tävlingar och frågor & svar. 
 

En smakbit på söndag - Livstid

 Varje söndag uppmanar Mari oss bokbloggare att skriva en smakbit ur våra böcker.
Jag bjuder därför idag på en spännande smakbit ur boken Livstid av Dean Koontz som jag läser för min man just nu, och det är en bok med fantastiskt spännande handling. Kortfattat handlar den om en man, Jimmy, som föddes på sjukhuset samtidigt som hans farfar låg på samma sjukhus på väg att dö. Före döden vädjade farfadern till sin son (Jimmys far) att han måste skriva upp fem datum och varna Jimmy för dessa. Det skulle nämligen komma fem fruktansvärda dagar i Jimmys liv.
Varsågoda!
 
"Jag tror att jag hanterade min egen oro ganska bra. De två sista dagarna innen det första av de där fem illavarslande datumen kanske jag gick in i fler stängda dörrar än vanligt, kanske snubblade jag lite oftare än vad jag brukade när jag gick uppför trappan. Och jag erkänner att jag tappade en hammare på mormor Rowenas fot när jag skulle hänga upp en tavla åt henne. Men det var hennes fot, inte huvudet, och den gången jag snubblade och föll, föll jag bara nerför en trappa utan att bryta något.
Vår oro hölls någorlunda under kontroll av att farfar Josef hade gett pappa fem 'hemska' dagar i mitt liv, inte bara en. Uppenbarligen skulle jag inte dö den 15 september, oavsett hur grym nu dagen skulle bli.
'Jo, men det är ju ändå möjligt att få kroppsdelar avslitna och bli lemlästad', varnade mormor Rowena. 'Eller bli förlamad och hjärnskadad.'
Hon är en snäll kvinna, min mormor, men hon är alldeles för medveten om livets bräcklighet."
 
Boken kommer att recenseras här senare.
 
 
Jag läser i en bok som heter Christine som är skriven av Stephen King. Jag har dock inte läst så mycket i den ännu (som jag skrivit här på bloggen i tidigare inlägg) men jag bjuder ända av ett litet smakbit ur början av boken. 
 
"- Åh, herregud! ropade min kompis Arnie Cunningham plötsligt. 
- Vad är det? frågade jag. Hans ögon hade vidgats bakom de stålbågade glasögonen. Han hade lagt ena handflatan över munnen och skulle ha behövt kullager i halsen så som han försökte vrida på nacken för att se bakåt. 
- Stanna, Dennis! Backa! 
- Vad är det med dig?"
 

Bokbloggsjerka 16-19 augusti

 Helgens bokbloggsjerka hos Annika löd såhär: Finns det någon författare som i ditt tycke kommer undan med de så förhatliga klichéerna?
 
Felicia: Jag vet faktiskt inte vad det betyder direkt, så jag får nog passa att svara denna gången. :/

Jennah: Vilka är de förhatliga klichéerna? Att det alltid är nära ögat när någon blir jagad och bilen aldrig startar och nycklar tappas och så vidare? Att hjälten alltid segrar (men också här är det nära ögat) och att huvudkaraktären överlever allt?
De här typiska grejerna är ofta en nödvändighet, hur kul hade det varit om den som blir jagad kommer undan i god tid? Då blir det inte mycket jakt eller spänning över det hela alls. Sakerna har blivit så vanliga av en anledning, det finns ett typiskt sätt att skapa känsla och spänning som många använder sig av. Sedan finns det däremot författare som väljer att inte göra det, och då kan det bli riktigt bra - när de lyckas. Stephen King är till exempel inte rädd för att döda sina huvudkaraktärer hundratals sidor in i boken och med hundratals sidor kvar. Dean Koontz är inte rädd för att låta sina huvudkaraktärer åka fast om de inte springer fort nog. Men även dessa använder sig av klichéer, och nästan alla gör ju det - för att det funkar.

5 frågor om boken jag läser nu

Igår när jag skulle sova så hade jag jättesvårt att somna. Så jag tog fram en bok som jag började läsa i. Och det fick bli "Christine" som är skriven av Stephen King. (boken har jag lånat av Jenny-Ann)
 
Hur många kapitel har du läst i boken?
Jag har inte ens läst ett kapitel ännu. Har bara läst 2-3 sidor + prologen. Fast jag tror att jag ska läsa lite mera ikväll :)
 
Vad var den första meningen i boken?
"- Åh, herregud! ropade min kompis Arnie Cunningham plötsligt"
 
Vad var den sista meningen du läste i boken?
"-Hallå där! Vad håller ni på med, va?"
 
Hur tycker du att boken verkar?
Jag tycker att boken verkar bra, och spännande. Jag har redan sett filmen så jag tror att det 
kommer vara ungefär likasant i boken, vilket är ganska tråkigt :/ 
 
Vilken händelse är din favorit hitills? 
Jag har ju som sagt bara läst 2-3 sidor ännu. Fast det är när Arnie fick syn på bilen och dom gick fram till den. Och när gubben (som ägde) bilden kommer ut. Det är där jag är just nu :)
 
Som sagt, så har jag inte hunnit läsa så mycket i boken ännu. Så kommer antagligen göra en till sån här (eller liknande) nästa vecka. Har ni läst boken/sett filmen? Vad tycker ni? 
 

Bokaffär med fem våningar - Hatchards

 
Har du vägarna förbi London? Då vet jag hur du kan få en riktigt bra bokupplevelse. Ända sedan 1797 har Hatchards sålt böcker och det är svårt att föreställa sig hur en bokaffär (eller vilket annat företag som helst) kan överleva så länge. IKEA som vi så väl känner till har inte ens funnits i hundra år - Hatchards har funnits i 216, det är otroligt länge.
   När man går in i butiken kan man tänka ett ögonblick på inredningen. Jag har aldrig sett en bokaffär med så passande stil förut: den diskret gammaldags stilen gör att det formligen skriker "BOKAFFÄR" inne på Hatchards, med de mattklädda mörka trapporna, uppställda bord i gångarna, och hur var och en av de fem våningarna är uppdelade i små rum så att du hela tiden kan känna dig fullkomligt omgiven av böcker från topp till tå.
   Fem våningar? Ja, just det, det är inte illa! Med Hatchards i sina fem våningar, leksaksaffären Hamleys med imponerande sju våningar och till och med McDonaldsrestauranger med två våningar, är det bara att konstatera att London gillar att bygga på höjden.
   Bokaffären är välsorterad och det finns inte mycket du inte hittar där - böcker om konst, böcker om filmer, böcker om djur, böcker om båtar och ett par hyllplan för böcker nästan bara om katastrofen med Titanic (och sedan jag var där är det nu tre färre böcker i just den hyllan). Kanske är de medvetna om att man kan fastna i affären länge, för det står stolar utplacerade här och var...
   Böckerna är mycket billiga nu när punden inte är mer än ca 10 svenska kronor, och med sig när man går får man ett eller flera gratis bokmärken till böckerna man köper - gratis är alltid trevligt, eller hur?
 
Ny torsdagsserie i 8 delar om Hatchardsfynden jag och min man köpte på bröllopsresan börjar nästa vecka här i bloggen!
 
Ska du faktiskt åka till London? För att hitta till butiken eller se öppettider med mera, gå gärna in på deras hemsida: http://www.hatchards.co.uk/
 
 

De engelska fynden

Jag är nyligen hemkommen från bröllopsresan i London med min man Simon och har haft en fantastisk resa. När vi var där upptäckte vi att allt var alldeles för billigt för våra små nätta resväskor, och på hemvägen var vi på allvar lite oroliga över hur vi skulle få hem allt som inhandlats. Många av de billiga sakerna var givetvis böcker och tidningar: staden råkar ju faktiskt ha Hatchards, en bokaffär på inte mindre än fem våningar. Mer om denna senare!
Serietidningar hittar vi i många affärer även hemma, men där hittar jag sällan mängder av Adventure Time eller en liten My little Pony i hörnet, som på serieboden Gosh! (och skulle jag ha gjort det skulle jag kanske inte ha råd att köpa lika många som jag nu kunde). Förutom serietidningar: i vanliga mataffärer ger vi normalt runt 69 kronor för en tidning om bilar, hästar, spel eller vad som helst. I London räcker en femtiolapp bra många gånger, även om du vill köpa en tidning lika tjock som den om båtar som anas på bilden nedan (nästan 2 cm). Den fick jag dessutom en bilaga till...
 
 
I listan nedan kan du se titlar, priser (både i brittiska pund och översatt i svenska kronor) och var boken är köpt. Ibland har jag också skrivit vad den kostar på Adlibris och länkat dit. Tänk på att boken ofta är på engelska även på Adlibris. På svenska kan det bli ännu dyrare på grund av det översättningsarbete som gjorts. De flesta böcker vi har köpt finns inte översatta alls vad jag kan se. Tänk också på att vi köpte böckerna i butik, och priserna jag jämför med är på nätet - det kan vara stor skillnad, då det i regel är mycket billigare att köpa böcker på nätet. Vad böckerna hade kostat i butik i Sverige vågar jag inte tänka på!
 
Fynden:
Adventure Time 2013 Annual #1, pris: £2.85 (29 kr), köptes: Gosh!
Adventure Time Candy Capers #1/6, pris: ?, köptes: Gosh!
Adventure Time Marceline and the Scream Queens, pris: £9.99 (101 kr), köptes: Gosh!
Adventure Time Playing With Fire #1, pris: £7.99 (81 kr, kostar 104 kr på Adlibris), köptes: Gosh!
Adventure Time Volume 1, pris: £10,99 (111 kr), köptes: Gosh!
Adventure Time Volume 2, pris: £8.99 (91 kr), köptes: HMV
Adventure Time Volume 3, pris: £8.99 (91 kr), köptes: HMV
The Adventures of Sherlock Holmes, pris: £6.99 (71 kr, kostar 98 kr på Adlibris), köptes: Hatchards
Animals Real and Imagined, pris: £24.99 (252 kr, kostar 263 kr på Adlibris), köptes: Hatchards
The Art of Turbo, pris £24.99 (252 kr, kostar 263 kr på Adlibris), köptes: Hatchards
Boat International #326, pris: £4.95 (50 kr), köptes: i en kiosk på Gatwick Airport
Boat International's Guide To San Fransisco 2013, bilaga till Boat International #326
CatWoman #7, pris: £2 (20 kr), köptes: Gosh!
CatWoman #8, pris: £2 (20 kr), köptes: Gosh!
Coraline, pris: £6.99 (72 kr), köptes: Gosh!
Halting State, pris: £8.99 (91 kr, kostar 116 kr på Adlibris), köptes: Hatchards
Horrible Histories England, pris: £7.99 (81 kr), köptes: the British Museum
Horrible Histories London, pris: £5.99 (60 kr), köptes: the British Museum
Lost Cat, pris: ?, köptes: Hatchards
My Little Pony Friendship Is Magic #9, pris: ?, köptes: Gosh!
Titanic: One Newspaper, Seven Days, and the Truth That Shockes the World, pris: £11.99 (121 kr), köptes: Hatchards
Titanic: the Real Story of the Construction of the Worl'd Most Famous Ship, pris: £8.99 (91 kr, kostar 93 kr på Adlibris), köptes: Hatchards
Titanic Voices, pris £14.99 (151 kr, kostar 173 kr på Adlibris), köptes: Hatchards
The Wildlife Bumper Book of Answers, pris: £7.99 (81 kr), köptes: i en kiosk på Gatwick Airport
 
 
Det blev tunga resväskor hem!

En smakbit på söndag - Coraline

 Varje söndag uppmanar Mari oss bokbloggare att skriva en smakbit ur våra böcker.
Jag bjuder därför idag på en creepy smakbit ur en av böckerna jag läser just nu och det är Coraline av Neil Gaiman (OBS! Spoilervarning i nedre delen av smakbiten om ni inte känner till Coraline särskilt mycket sedan innan), boken är inköpt på bröllopsresan i London och kostade bara 7 pund, det vill säga ca 70 kronor.
Varsågoda!
 
"Her other parents were waiting for her in the garden, standing side by side. They were smiling.
'Did you have a nice time?' asked her other mother.
'It was interesting,' said Coraline.
The three of them walked back up to Coraline's other house together. Coraline's other mother stroked Coraline's hair with her long white fingers. Coraline shook her head.
'Don't do that,' said Coraline.
Her other mother took her hand away.
'So,' said her other father. 'Do you like it here?'
'I suppose,' said Coraline. 'It's much more interesting than at home.'
[...]
'If you want to stay,' said her other father. 'There's only one little thing we'll have to do, so you can stay here for ever and always.'
They went into the kitchen. On a china plate on the kitchen table were a spool of black cotton and a long silver needle and, beside them, two large black buttons.
'I don't think so,' said Coraline."
 
 Coraline finns även som film - här ser ni flickan Coralines "other mother".
 
Boken kommer att recenseras här den 27 augusti.
 
 

Bokbloggsjerkan 9-12 Augusti

Helgens bokbloggsjerka hos Annika löd såhär: Vad läser du just nu?
 

Felicia: Just nu så håller jag på och läser i 3 olika böcker. Anne Franks Dagbok, Är du lycklig nu, Vivianne? och Kitty och kuppen mot konstskolan. Fast jag har inte läst i någon av dom böckerna på ganska länge nu. Brukar oftast bli så att jag inte läser så mycket på sommaren. Fast skolan drar igång igen om bara 10 dagar och då kommer antagligen min läsning börja igen. Börjar i 7:an då! =)
 

Jennah: Jag har precis varit på bröllopsresa i London och då har vi fått med oss mycket böcker hem (billigt där!). Av dessa har jag till exempel börjat läsa Titanic Voices, en bok där 63 överlevande berättar om upplevelserna kring Titanic. Intressant är hur personer har uppfattat händelserna olika och hur de tror att saker som har hänt inte alls har hänt - och tvärtom. Någon är övertygad om att skeppet aldrig delades på mitten, då han hela tiden såg mot skeppet från livbåten och skulle veta om det hänt. Ändå är det i två delar fartyget ligger på bottnen idag. Många andra tror sig ha kommit iväg i sina livbåtar betydligt senare (i antal) än de gjorde. Boken finns att köpa på adlibris här om ni inte planerar att åka till London snart!

Förhandsexemplar av boken "Fulast i världen"

 
 
Idag så fick jag hem Ingrid Olsson's nya bok
"Fulast i världen" som släpps den 15 Augusti. 
 
 
 
 

Månadsrapport: Juli 2013

Felicia: Min läsning i Juli var vädligt dålig. Har faktiskt inte läst ut en enda bok under juli. Min läsning brukar bli väldigt dålig på sommaren, så nu när skolan börjar igen hoppas jag på att få fler böcker lästa, vilket jag antagligen kommer få också. 
 
Jennah: Juli har varit en händelserik månad för mig. Jag har gift mig och åkt på bröllopsresa, och innan dess har jag planerat en massor. Så läsning har jag väl knappt haft tid med, men fokuset har legat på boken En man som heter Ove. Det är en ny bok som är humoristisk men ändå så deprimerande, mycket speciell! Läs gärna mitt smakprov

RSS 2.0