Zombietema

 
Gillar du att läsa om zombier? Låt mig då börja med att presentera boken Signal.
 
Signal är skriven av Stephen King och handlar just om att en signal går ut i Amerika - en signal som man blir galen av att höra. Så galen att man beter sig misstänkt likt en zombie. Alla som pratar i sin mobiltelefon (och vem gör inte det? Endast några få..) blir drabbade och plötsligt är världen full av dessa galna människor.
I Signal följer vi en grupp som inte har drabbats - de kämpar för överlevnad och huvudkaraktären Clayton Riddell letar dessutom efter sin son och sin fru. Har de fått signalen?
Boken är enkel att förstå och hänga med i, och har ett speciellt slut.
Betyg: 8 av 10
 
The Walking Dead är en tidning från USA som äntligen blivit översatt till svenska. Hittils har endast två nummer (varav båda är dubbelnummer) släppts på svenska, och de finns att köpa i tidningshyllan i mataffärerna. TV-serien har varit populär länge och är inne på sin tredje säsong.
The Walking Dead handlar inte om en zombieinvasion - den handlar om flera veckor senare. Det är en historia mer om huvudkaraktärerna än om zombierna, om hur de försöker bygga upp ett liv i en värld där farliga zombier går omkring lika vanliga som fåglar - och smittsamma är de dessutom.
Serien är i svartvitt, och bilderna är mycket detaljerade. Eftersom serien kommer från USA har den inte de miljörutor vi är vana vid här i Sverige (före varje ny "scen" i tidningar brukar det alltid komma en miljöbild som visar platsen där den nya scenen utspelas), och därför kan den ibland kännas lite hoppig och vara svår att hänga med i.
Betyg: 9 av 10
 
Inlägg av: Jennah

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0