[geim] - boken på svengelska

 
[geim] är en ganska ny bok, formatet jag har den i likaså - det kallas excess och finns inte till särskilt många böcker ännu. Boken ingår i en trilogi, där de nästföljande böckerna heter [buzz] och [bubble], men om du inte vill köpa så många så kan du läsa bara [geim].
 
 
Handling:
Bokens huvudkaraktär är HP, han är fattig och olycklig och smått kriminell: han åker moped mot färdriktningen, kör utan körkort, snor småprylar och betalar aldrig sin biljett på tunnelbanan.
En dag hittar han en mobiltelefon på tåget: Wanna play a game? frågar den varpå HP gång på gång svarar nej. När den visar sig veta vad han heter kan han dock inte längre hålla emot.
Spelet är topphemligt och går ut på att man ska utföra uppdrag och få betalt för dem. Ett av uppdragen är att släppa en sten från en bro ner på en polisbil. Vad HP inte visste förrän det var för sent var att polisen i bilen var hans syster.
När HPs skuldkänslor får honom att prata bredvid mun om spelet ligger han plötsligt risigt till...
 
Boken är många gånger skriven på talspråk, kryddat med många engelska slang, och tyvärr väldigt många svärord. Lätt att förstå, spännande handling och ett slagkraftigt slut.
Slutet för mig är sällan sämre än en bok/film - det är jätteviktigt. Dock vet man ju sällan när man börjar en bok/film om slutet kommer vara bra (och hade man vetat det hade det kanske inte varit så slagkraftigt trots allt), och man får vara glad när man hittar sådana!
 
Originaltitel: [geim]
Författare: Anders de la Motte
Utgivningsår: 2011
Förlag: Excess
Mitt betyg: 7 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
 
 
Säkert den bästa boken som finns i dett anya format just nu!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0