dinosauriens [fjädrar] - En faktadeckare

 
En lite annorlunda deckare för de äldre
Den här boken är inte som alla andra bra deckare/kriminalare. Givetvis är den liksom de andra spännande, framåtskridande i en bra takt och så vidare, men den har något mer. Karaktärerna är djupt beskrivna. De är olika varandra och platsar ändå så bra i samma roman. Hela boken går egentligen väldigt djupt, inte bara i karaktärsbeskrivningarna utan i allt. Deckarnätet är ganska djupt nystat, men i slutet kan du lita på att alla trådar nystas upp - här lämnas inte en massa frågetecken efter sista sidan (något som det gärna får göras i en skräckbok men aldrig i en deckare/kriminalare).
Med tanke på namnet undrar du kanske om den handlar om dinosaurier, och jo, visst gör den det! De är bokens röda tråd.
Här står en del både långa och korta texter som handlar om dinosaurier och då framför allt om deras fjäderdräkt jämfört med dagens fåglar. Texterna är lite invecklade och svårförstådda ibland, något jag saknat ända sedan jag läste Jurrasic Park för flera år sedan. Det är av denna anledningen jag hävdar att boken kanske är för de något äldre, eller åtminstone inte de allt för unga bokmalarna.
 
Handling
Anna Bella Nor ska snart försvara sin kandidatuppsats om dinosauriernas utveckling, men just nu hittas hennes handledare död med kroppen full av en parasit som människor normalt inte får i sig. Av denna anledning börjar man snabbt ana det värsta. Polisen som jobbar med fallet är Sören Marhauge. Kan han vänta sig någon hjälp av Anna?
 
Titel: dinosauriens [fjädrar]
Författare: Sissel-Jo Gazan
Betyg 7 av 10
Inlägg av: Jennah

Kommentarer
Postat av: Bella

SV: Vad roligt att du frågar! Det enklaste är att kika in på Designa din blogg.se. Där har jag lärt mig allt om bloggdesign. Finns också jättebra sökmotor som gör att du enkelt hittar det du är ute efter.
Här har du om hur man lägger in bilder i menyn :) Lycka till! http://www.designadinblogg.se/lagg-in-en-bild-i-menyn/

2013-04-26 @ 07:29:51
URL: http://bellasbok.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0