Mardrömsresan

Titel: Mardrömsresan
Författare: Francine Pascal 
Serie: Tvillingarna 
Antal sidor: 308 tror jag att det var. 
 
Denna boken hade 2 böcker i en.
Del 1: Kapningen
 
En hel dag på en öde ö! Elisabeth och hennes tvillingsyster Jessica ser verkligen fram emot den spännande skolutflykten. Men när båten lämnar land gör klassen en skrämmande upptäckt. Alla vuxna står kvar på kajen! De är ensamma eller nästan ensamma ... Ombord finns också två farliga bankrånare. Medan båten fortsätter allt längre ut till havs blir läget alltmer desperat, och borta vid horisonten närmar sig snabbt ett oväder.
 
Del 2: Paradisöns faror
 
Som genom ett under lyckas Elisabeth, Jessica och deras klasskompisar rädda sig ur det stormande havet. De hamnar på en öde ö som skulle ha kunnat vara rena paradiset, med bländande vita stränder, massor av god frukt, och en spännande natur. Men hur ska någon kunna hitta klassen? Kommer de någonsin att få se sina familjer i Sweet Valley igen? Mardrömmen de hamnat i blir snart till rena skräckupplevelsen när de upptäcker spår i sanden och förstår att de faktiskt inte är helt ensamma på ön.
 

Denna boken hade jag som tystläsningsbok i skolan. Och jag blev klar med den idag. Jag tyckte att det var smart att ha 2 böcker i en. Tvillingarna böckerna tycker jag är jättebra. Jag har några hemma som jag ska ta och läsa någon dag. Jag tyckte att denna boken var väldigt bra. 
 
Betyg: 7 av 10
Inlägg av: Felicia 
 
 

Böckernas förord

Ja, här lyder ju frågan för helgens bokbloggsjerka (http://alkb.se/bokbloggsjerka-26-29-april), så jag ska ta och besvara den!
 
Hur viktiga är böckernas förord egentligen? Läser du dem eller skippar du dem helt och hållet?

Jennah:
En prolog är en del av boken, en epilog lika så. Int eär det väl många som hoppar över dem? Men förordet däremot, och tackorden efter en berättelse, för de flesta är det säkert lika mycket värt att läsa detta som att läsa copyright-texten.
Själv läser jag gärna förordet till en bok - särskilt när det är skrivet av en författare vars böcker jag ofta läser (jag måste ju nämna här att jag är en sådan som inte har något emot att läsa copyright-texten heller). Tacktexten i slutet hoppar jag däremot gärna över, då de för det mesta endast är ett långsamt upprabblande av olika namn och smeknamn på personer man tills då aldrig hört talas om.
Intressant är ju dock att jag ändå tycker att tacktexten är VIKTIG, och förordet lika så. De ger ju boken någon slags karaktär, en stämpel på att den är skriven av en människa, och att den har ägnats tid och kraft.
 
Felicia: Jag vet igenkligen inte vad förord menas. (om någon kan förklara det eller skicka bild så skulle det vara vädligt bra!). Men jag läser nästan allt i boken (förutom alla namnen och copyright,översättare som står med). Så förord (även om jag inte riktigt vet vad det betyder) är nog också väldigt viktigt. 
 
Inlägg av: Jennah och Felicia

Liftarens guide till galaxen - om man vill läsa något galet

 
Att Liftarens Guide till Galaxen är en galen bok är allmänt känt. Den är väldigt bra, men kan vara ganska svår att hänga med i. Vad som gör den så bra är inte en spännande handling, eller väl skildrade karaktärer - det är humorn i boken som gör det. I den står också det humoristiska svaret på meningen med livet och allting. Mängder av citat från boken finns att hitta på nätet - och i boken, förstås :)
 
"Skeppen hängde där på himlen ungefär på samma sätt som tegelstenar inte gör"
"Ford, du håller på att förvandlas till en pingvin. Kan du lägga av med det?"
 
Handling (handlingstexten är lånad från http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186587218 där du kan köpa boken för bara 44 kronor)
Arthur Dent upptäcker en morgon att hans hus håller på att rivas, till förmån för en ny motorväg som skall byggas på platsen. Då han ligger i sin morgonrock i leran framför en bulldozer i protest mot rivningen dyker utomjordingen Ford Prefect upp. Ford är anställd av redaktionen till det digitala uppslagsverket Liftarens guide till galaxen, och tar med Arthur till den lokala puben. När de är på puben händer det saker, en Vogonflotta bestående av jättelika rymdskepp uppenbarar sig på himlen, de "skall bara" spränga Jorden för att ge plats åt en intergalaktisk motorväg. Ford och Arthur lyckas lifta med ett av rymdskeppen, i samma sekund som Jorden sprängs ...
 
Betyg: 8 av 10
Inlägg av: Jennah

Den grymma leken

 
Titel: Den grymma leken
Författare: Celia Rees 
Sidor: 168 sidor
 
Jag kan berätta om Den grymma leken, men först måste jag få förklara en sak. Det somhände Michael Bailey var inte bara Bro-ligans fel. På sätt och vis var vi lika skyldiga allihop 

Det har gått två år sedan Michael Bailey försvann efter att ha varit offer för Den grymma leken, enlek som går ut på att plåga en klasskamrat. Naturligtvis drabbar den bara den klasskamrat som redan är svag och saknar vänner eller vars vänner är villiga att svika för att själva slippa bli utsatta.
Nu har en ny tjej börjat i klassen. Hon heter Lauren och kommer från Australien. Hon har ingavänner, och hon är lite annorlunda. Lauren är helt enkelt det perfekta offret för den som vill leka Den grymma leken. Men den här gången vill Alex inte vara med. Hon vägrar att låta Lauren gå igenomdet som Michael Bailey utsattes för.
Vad händer när en i klassen plötligt står på offrets sida?
 
 
Denna boken var både bra och ganska hemsk också. 
 
Betyg: 7 av 10 
Inlägg av: Felicia 
 

Meny ändring

 
Nu så har vi fixat en ny sak till våran bokblogg.  
I menyn till höger så står det Felicia läser i: 
och Jennah läser i: och efter det så är det en bild på den 
boken vi läser i just nu. Så nu kommer ni att kunna se vilka 
böcker vi håller på och läser i. 
 

Bevis: Dagbok

 
Titel: Bevis: Dagbok
Författare: Caroline B. Cooney
Sidor: 186 sidor
 
Något hände Rose Lymond en helg för fyra år sedan. Något hände som förändrade hur hon såg på sig själv och alla andra. 
Något hände och någon blev mördad. 
Rose skrev dagbok det året - en dagbok full av hemligheter. 
Nu, fyra år senare, frågar polisen ut henne igen
De tar hennes dagbok. 
Och hon tar tillbaka den. Hon förstör bevisen. 
Men polisen är inte Roses största problem ... 
Någon mer vet vad som hände den där helgen. Någon som är beredd att göra vad som helst för att se till att hon håller tyst.
 
Detta är en utav dom bästa böckerna jag har läst. Den var bara 186 sidor lång men den var jättebra!! 
 
Betyg: 8 av 10 
Inlägg av: Felicia 

dinosauriens [fjädrar] - En faktadeckare

 
En lite annorlunda deckare för de äldre
Den här boken är inte som alla andra bra deckare/kriminalare. Givetvis är den liksom de andra spännande, framåtskridande i en bra takt och så vidare, men den har något mer. Karaktärerna är djupt beskrivna. De är olika varandra och platsar ändå så bra i samma roman. Hela boken går egentligen väldigt djupt, inte bara i karaktärsbeskrivningarna utan i allt. Deckarnätet är ganska djupt nystat, men i slutet kan du lita på att alla trådar nystas upp - här lämnas inte en massa frågetecken efter sista sidan (något som det gärna får göras i en skräckbok men aldrig i en deckare/kriminalare).
Med tanke på namnet undrar du kanske om den handlar om dinosaurier, och jo, visst gör den det! De är bokens röda tråd.
Här står en del både långa och korta texter som handlar om dinosaurier och då framför allt om deras fjäderdräkt jämfört med dagens fåglar. Texterna är lite invecklade och svårförstådda ibland, något jag saknat ända sedan jag läste Jurrasic Park för flera år sedan. Det är av denna anledningen jag hävdar att boken kanske är för de något äldre, eller åtminstone inte de allt för unga bokmalarna.
 
Handling
Anna Bella Nor ska snart försvara sin kandidatuppsats om dinosauriernas utveckling, men just nu hittas hennes handledare död med kroppen full av en parasit som människor normalt inte får i sig. Av denna anledning börjar man snabbt ana det värsta. Polisen som jobbar med fallet är Sören Marhauge. Kan han vänta sig någon hjälp av Anna?
 
Titel: dinosauriens [fjädrar]
Författare: Sissel-Jo Gazan
Betyg 7 av 10
Inlägg av: Jennah

Född till häxa

 
Titel: Född till häxa
Serie: Sabrina The Teenage Witch (bok 1 i serien)
Författare: David Cody Weiss/Bobbi JG Weiss
Sidor: 160 sidor 
 
Jag är sexton år och häxa och ändå måste jag gå i skolan! 
Jag skojar faktiskt inte. Jag har just fått veta sanningen: Jag är en häxa! 
Här har jag gått omkring i alla år och trott att jag var en alldeles vanlig 
tonåring med alldeles vanliga problem. 
Så får jag en svart kittel och en gammal bok med titeln "Magiska upptäckter" 
av mina knasiga fastrar, Zelda och Hilda, i födelsedagspresent. 
Och vad hände sedan? Jo, mitt pekfinger fungerar inte som det ska, min katt 
har börjat ge mig goda råd och döda grodor får plötsligt liv. 
Missödet med min ärkefiende Libby vill jag helst inte tala om...
Fast mina båda fastrar är övertygande om att allt ska gå bra. De tänker 
inviga mig i häxkonstens alla mysterier och riter. Allt jag behöver göra är att 
koncentrera mig och peka, påstar de. 
Men vad ska en starkast häxa gör när allt hon pekar på förvandlas till ananas?
 
 
Jag tyckte att denna boken var ganska bra och läste ut den på bara några få dagar. 
 
Betyg: 7 av 10 poäng
Inlägg av: Felicia 

Läsdagbok

 
För några dagar sedan så beställde jag den här läsdagboken från CDON. 
Och den kom idag. Jag har skrivit in dom böckerna som jag har läst 
ut iår i den. Den var ganska liten (det får plats att skriva om 2 böcker
på varje sida) så den tar ju inte så stor plats. 
 
49 kr på CDON. 
 
Inlägg av: Felicia

Hemligheter

 
Titel: Mina Hemligheter 
Författare: Sophie Kinsella 
Sidor: 348 sidor
 
Emma Corrigan, tjugofemårig, karriärstressad marknadsassistent gör bort sig på sitt första uppdrag. På flyget hem yppar hon allt om sitt liv för mannen i stolen bredvid eftersom hon är övertygad om att de ska störta. Döm om hennes förvåning då de mötsigen - mannen är grundare av företaget hon jobbar på. 

Tänk dig att någon skulle få reda på dina innersta tankar. En fullständig främling. En person som du
sedan möter i ett annat sammanhang...

Emma Corrigan är en helt vanlig tjej. Hon drömmer om att avancera på jobbet, få roligare arbetsuppgifter, högre lön och status. Och så har hon sina hemligheter. Hur hon blev av med oskulden, att hon förfalskat sitt mattebetyg och att hennes stringtrosor är väldigt obekväma. Inga uppgifter som hon vill dela med någon annan, men ödet vill annorlunda.
 
Jag tycker att boken var sådär. Den passar nog för lite äldre än mig som bara är 13 år. 
 
Betyg: 6 av 10
Inlägg av: Felicia 
 
SE OCKSÅ JENNAHS RECENSION AV BOKEN
 

Recensionsexemplar

Eddie 12/Elsa 12 av Thomas Halling
Allt jag inte vet om djur av Jenny Diski 
 
Dom här 2 böckerna fick jag hem idag som recensionsexemplar. 
Båda böckerna är från förlaget Alfabeta. 
Är det någon som läst dom här böckerna och tyckte att dom var bra? 
 
Inlägg av: Felicia

Zombietema

 
Gillar du att läsa om zombier? Låt mig då börja med att presentera boken Signal.
 
Signal är skriven av Stephen King och handlar just om att en signal går ut i Amerika - en signal som man blir galen av att höra. Så galen att man beter sig misstänkt likt en zombie. Alla som pratar i sin mobiltelefon (och vem gör inte det? Endast några få..) blir drabbade och plötsligt är världen full av dessa galna människor.
I Signal följer vi en grupp som inte har drabbats - de kämpar för överlevnad och huvudkaraktären Clayton Riddell letar dessutom efter sin son och sin fru. Har de fått signalen?
Boken är enkel att förstå och hänga med i, och har ett speciellt slut.
Betyg: 8 av 10
 
The Walking Dead är en tidning från USA som äntligen blivit översatt till svenska. Hittils har endast två nummer (varav båda är dubbelnummer) släppts på svenska, och de finns att köpa i tidningshyllan i mataffärerna. TV-serien har varit populär länge och är inne på sin tredje säsong.
The Walking Dead handlar inte om en zombieinvasion - den handlar om flera veckor senare. Det är en historia mer om huvudkaraktärerna än om zombierna, om hur de försöker bygga upp ett liv i en värld där farliga zombier går omkring lika vanliga som fåglar - och smittsamma är de dessutom.
Serien är i svartvitt, och bilderna är mycket detaljerade. Eftersom serien kommer från USA har den inte de miljörutor vi är vana vid här i Sverige (före varje ny "scen" i tidningar brukar det alltid komma en miljöbild som visar platsen där den nya scenen utspelas), och därför kan den ibland kännas lite hoppig och vara svår att hänga med i.
Betyg: 9 av 10
 
Inlägg av: Jennah

Bokbloggsjerka 19-22 april

Detta är första gången som jag är med på ett "bokbloggsjerka". Jag har tyckt att det har verkat roligt och så men har aldrig "varit med". Men tänkte börja med det nu. :) 
 
jerka11
 
Denna gången ställer Annika frågan:
 
Att bokomslaget är viktigt för många har jag förstått, men hur viktig anser du att bokens titel är?
 
En intressant titel ska det ju vara. Om jag inte tycker att titeln verkar bra så plockar jag ju inte upp boken och börjar läsa på baksidan. Men bokomslaget är också väldigt viktigt.
Så titeln är ganska viktig för mig. Men det är inte det enda jag kollar på när jag ska leta efter nya böcker. 
 
(Det blev ett kort svar från mig. Det är första gången jag gjorde bokbloggsjerka och jag visste inte riktigt vad jag skulle skriva. Men nästa vecka blir det nog lite mera text.) 
 

Inlägg av: Felicia
 

[geim] - boken på svengelska

 
[geim] är en ganska ny bok, formatet jag har den i likaså - det kallas excess och finns inte till särskilt många böcker ännu. Boken ingår i en trilogi, där de nästföljande böckerna heter [buzz] och [bubble], men om du inte vill köpa så många så kan du läsa bara [geim].
 
 
Handling:
Bokens huvudkaraktär är HP, han är fattig och olycklig och smått kriminell: han åker moped mot färdriktningen, kör utan körkort, snor småprylar och betalar aldrig sin biljett på tunnelbanan.
En dag hittar han en mobiltelefon på tåget: Wanna play a game? frågar den varpå HP gång på gång svarar nej. När den visar sig veta vad han heter kan han dock inte längre hålla emot.
Spelet är topphemligt och går ut på att man ska utföra uppdrag och få betalt för dem. Ett av uppdragen är att släppa en sten från en bro ner på en polisbil. Vad HP inte visste förrän det var för sent var att polisen i bilen var hans syster.
När HPs skuldkänslor får honom att prata bredvid mun om spelet ligger han plötsligt risigt till...
 
Boken är många gånger skriven på talspråk, kryddat med många engelska slang, och tyvärr väldigt många svärord. Lätt att förstå, spännande handling och ett slagkraftigt slut.
Slutet för mig är sällan sämre än en bok/film - det är jätteviktigt. Dock vet man ju sällan när man börjar en bok/film om slutet kommer vara bra (och hade man vetat det hade det kanske inte varit så slagkraftigt trots allt), och man får vara glad när man hittar sådana!
 
Originaltitel: [geim]
Författare: Anders de la Motte
Utgivningsår: 2011
Förlag: Excess
Mitt betyg: 7 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
 
 
Säkert den bästa boken som finns i dett anya format just nu!

Recensionsexemplar

För ett par dagar sedan så beställde jag ett recensionsexemplar av boken "Mord på Stenungsbaden Yacht Club" och idag låg den i min brevlåda. Det är Ramona Fransson som har skrivit boken och jag ser fram emot att läsa den! 
 
 
Och min katt tycker också att det ska bli roligt att läsa och recensera boken ^^

Baka - Baktidningen med mer än bara recept

 
Ofta tycker jag att baktidningar bara är fulla av recept, men Baka har bättre fantasi än så. Där kan man förutom recept också läsa om fina bakprylar, hur man öppnar en kokosnöt, nyheter, olika bagerier, böcker, vinnaren i Hela Sverige Bakar och skillnaden mellan bakpulver och bikarbonat. Tidningen innehåller väldigt mycket bilder, men jag tycker de har lyckats få in alldeles lagom mycket text också.
 
Recepten som också finns med (det är många recept i tidningen, vad jag menar är att det är väldigt mycket annat också) varierar kraftig i svårighetsgrad och antalet ingredienser, men tyvärr också i "brahetsgrad" - ibland saknas det lilla extra och någon gång har de skrivit fel på hur mycket man ska ha.
 
Kostar 59:-
 
Betyg: 7 av 10
Inlägg av: Jennah

Böcker jag vill läsa

Här är några böcker som jag vill läsa. Fast det finns såklart en massa andra böcker också. Fast om jag hade gjort ett inlägg med ALLA böcker som jag vill läsa så skulle inlägget blivit jättelång :) 
 
Twilight böckerna 
Harry Potter böckerna
Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
Tigertrubbel Vilda
Sanningen om Alice
Delirium
Gåtan: Felicia Hill
 
Är det någon som läst dom här böckerna? Vad tyckte ni om den/dom? 
 
Inlägg av: Felicia 

Robot - en spel tidning för barn, eller...?

 
Speltidningar finns det gott om - det finns Level, det finns GameReactor, PCGamer med flera, men den jag tänker presentera nu är Robot.
 
Tidningen Robot inriktar sig mot barn, men om man gillar spel som Super Mario, Minecraft och Pokémon betydligt mer än Bioshock Infinite och Metro 2033 är det ändå den bästa.
Varje gång jag läser Robot hamnar nya spel i listan på spel jag måste ha. Anledningen till detta är inte bara att jag gillar typen av spel som det står om i tidningen, utan också för att de flesta recensionerna i tidningen får höga betyg. Det är faktiskt mycket trevligare att läsa en tidning där de tycker om spelen de skriver om, så att man känner för att spela dem istället för tvärtom!
 
Tyvärr finns det en del nackdelar med Robot också. Det är på tok för många stavfel i tidningen - något som jag faktiskt har meddelat dem om flera gånger. Det är också synd att de flesta mobilspel som presenteras i tidningen endast fungerar till IOS. Eftersom det är en tidning för barn kan det också kännas snålt med information och text när man är äldre. Vill man veta om det senaste nya är det bättre att köpa till exempel Level, men vill man bara ha en trevlig tidning som skriver om riktigt bra spel och som dessutom innehåller spelpyssel och recept till tv-spels-kakor/tårtor - då är det Robot man ska ha!
 
Kostar 49,50:- vilket är billigt jämfört med de flesta konkurrenterna.
 
Betyg: 8 av 10
Inlägg av: Jennah

Högläsning - underskattat

Att läsa högt är något som de flesta föräldrar får göra emellanåt, men hur är det med att läsa högt för någon som är äldre?
 
I skolan läser många lärare högt för sina elever även i högstadiet, CD-böcker lyssnar man på i alla åldrar och själv läser jag ofta högt för min fästman. Skillnaden att läsa för ett barn och att läsa för någon som är vuxen är framför allt bokvalet. Välj ut en bok tillsammans, någon ni båda tycker verkar bra. För min fästman har jag läst bland annat Det av Stephen King, Jurassic Park av Michael Crichton (som för övrigt är en riktigt bra bok som jag kommer att presentera närmare senare), Liftarens Guide till Galaxen av Douglas Adams, och även den underbara En Shopaholics Bekännelser av Sophie Kinsella - en bok för alla som gillar att skratta.
På det här viset kan man göra böcker till något socialt, och det är roligt att som läsare kunna sätta personlig karaktär på boken genom att betona saker på sitt eget vis.
 
Saker du kan tänka på är:
- upprepa dig inte för att du råkade säga lite fel, fortsätt bara.
- det kan vara jobbigt att läsa högt en längre stund i början, det övas upp om du läser högt regelbundet.
- våga vara pinsam, står det en ljudeffekt så säg den!
- läs långsamt, annars blir det jobbigt att lyssna och du snubblar lätt på orden.
 
Det är värt att prova!
 
Inlägg av: Jennah

Böcker jag läser i just nu!

Detta är dom 3 böckerna som jag läser i just nu. 
 
Babbeldrottningen av Meg Cabot
Personer du kanske känner av Jay Asher & Carolyn Mackler
Varning för rättvisevinden! av Bobbi JG Weiss/David Cody Weiss

Babbeldrottningen är min egna bok, Varning för rättvisevinden! är Jennahs bok och Personer du kanske känner har jag lånat från bibleoteket. Jag ska lämna tillbaka Personer du kanske känner den 17 april (om några dagar) och jag har ungefär halva boken kvar så jag får ta och läsa ut den nu. Så det kommer nog en recension på den boken någon gång under nästa vecka. 
 
Inlägg av: Felicia 
 

Hästfocus

 
 
Hästfocus är en tidning där man - precis som när det gäller de flesta andra hästtidningar - kan läsa om lite av varje inom hästvärlden. Det handlar om inridning, presentationer av okända personer, träningstips, islandshästar, sjukdomar och westernridning.
Artiklarna är ofta ganska intressanta, men tyvärr är det lite väl många stavfel i tidningen, vilket gör att arbetet bakom den inte känns fullt seriöst. Variationen på artiklarna är stor, och de börjar med nya serier väldigt ofta - vilket jag personligen tycker är mest jobbigt. Något positivt är åtminstone att tidningen är ganska lättläst, enkel att förstå och längden på artiklarna varierar väldigt mycket.
 
Ett nummer kostar 49:-, vilket är billigt jämfört med alternativen.
 
Betyg: 6 av 10
Inlägg av: Jennah

Bokköp - Eld

Denna boken fick jag med mig hem igår när jag var och shoppade. Jag har velat ha denna boken ganska länge nu. Den fanns både i pocket och Kartonnage (heter det så?). 
Jag köpte den i pocket eftersom att den första boken i serien (Cirklen) också är i pocket. 
 
Har ni läst boken? Isåfall vad tyckte ni om den? 
 
Inlägg av: Felicia 
 
 

Nystartad bok-blogg!

Hej!
Här ska jag, Jennah, och Felicia lägga ut recensioner på de böcker vi läst. Vi läser blanda annat deckare, chic lit och andra böcker som berör.

REGISTER - Bokrecensioner

ALLA BOKRECENSIONER A-Ö
 
FELICIAS BÄSTA: Bevis: Dagbok och Personer du kanske känner med 8/10
JENNAHS BÄSTA: Shopaholicserien och Coraline 9/10
 
A
B
Babbeldrottningen - Meg Cabot (Jennah) 6/10
Begravd - Mark Billingham (Jennah) 8/10
Bevis: Dagbok - Caroline B. Cooney (Felicia) 8/10
Bränd (Jennah) - Kommande
C
Coraline (Jennah) 9/10
D
De blå damerna (Jennah) - Kommande
Den dansande djävulen - Martin Widmark (Felicia) 4/10
Den grymma leken - Celia Rees (Felicia) 7/10
dinosauriens [fjädrar] - Sissel-Jo Gazan (Jennah) 7/10
Dålig Karma - David Safier (Jennah) - Kommande
E
Eddie 12 och hon som heter Elsa / Elsa 12 och han som heter Eddie - Thomas Halling (Felicia) 6/10
En Egen Strand (Jennah) 7/10
Elisabeths vilda spel - Francine Pascal (Felicia) 7/10
En man som heter Ove (Jennah) - Kommande
En mini-shopaholic i mammas fotspår - Sophie Kinsella (Jennah) Recension om hela serien 9/10
En shopaholics bekännelser - Sophie Kinsella  (Jennah) Recension om hela serien 9/10
En shopaholic får en syster - Sophie Kinsella  (Jennah) Recension om hela serien 9/10
En shopaholic i New York - Sophie Kinsella (Jennah) Recension om hela serien 9/10
En shopaholic i väntans tider - Sophie Kinsella (Jennah) Recension om hela serien 9/10
En shopaholic säger ja - Sophie Kinsella  (Jennah) Recension om hela serien 9/10
F
Fallvatten - Mikael Niemi (Jennah) 6/10
Familjen Walsh A-Ö - Marian Keyes (Jennah) 7/10
Fjäderklubben (Felicia) Recension om hela serien
Fjäderklubben på Klassresa (Felicia) Recension om hela serien
Fjäderklubben: Räven Kommer! (Felicia) Recension om hela serien
Flyktpunkten - Val McDermid (Jennah) 8/10
Född till häxa - David Cody Weiss & Boby JG Weiss (Felicia) 7/10
G
[geim] - Anders De La Motte (Jennah) 7/10
H
Hennes iskalla ögon (Jennah) - Kommande
The hitchhiker's guide to the galaxy - Douglas Adams (Simon) 8/10
Hjälten - Dean Koontz (Jennah) 8/10
I
J
K
Kära Agnes! - Håkan Nesser (Jennah) 6/10
L
Liftarens guide till galaxen - Douglas Adams (Jennah) 8/10
Lilla hjärtat - Sophie Hannah (Jennah) 8/10
Livstid - Dean Koontz (Jennah) - Kommande
M
Mardrömsresan - Francine Pascal (Felicia) 7/10
Mina hemligheter - Sophie Kinsella (Felicia) 6/10
Mina hemligheter - Sophie Kinsella (Jennah) 7/10
N
O
Odd Thomas - Dean Koontz (Jennah) 8/10
P
Personer du kanske känner - Jay Asher & Carolyn Mackler (Felicia) 8/10
Q
R
S
Signal - Stephen King (Jennah) 8/10
Skuggeld - Dean Koontz (Jennah) - Kommande
Sonjas Sista Vilja (Jennah) - Kommande
T
Tala med Hästar (Jennah) - Kommande
Titanic Voices (Jennah) - Kommande
U
V
Vansinne - Dean Koontz (Jennah) - Kommande
Vattenmelonen (Jennah) - Kommande
Vattnet i mars - Mikael Fant (Jennah) 6/10
Vilar i era outtröttliga händer - Khashayar Naderehvandi (Jennah) 5/10
Virus (Jennah) - Kommande
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

RSS 2.0