Hatchardsfyndet #5: TITANIC: One Newspaper, Seven Days, and the Truth That Shocked the World

 
Hatchardsfyndet är en torsdagsserie i 8 delar där jag presenterar de fynd jag och min man gjorde i affären när vi var på bröllopsresa i London. Just nu ligger den engelska punden mycket lågt, och ska du åka till England är det därför precis rätt tid att shoppa böcker och annat du är intresserad av. Affären hatchards är en mycket gammal bokaffär med hela fem våningar, som jag tidigare bloggat om med titeln Bokaffär med fem våningar - Hatchards.
 
Bilden är lånad från CDON där du kan köpa boken.
 
TITANIC: One Newspaper, Seven Days, and the Truth That Shocked the World  av STEPHEN W.HINES
Pris: £11.99, 121 kr
Sidor: 255
Kan köpas: CDON
 
Titanic är ett skepp som har blivit mycket omtalat efter den katastrof det råkade ut för. Men hur såg det egentligen ut i media under de allra första dagarna efter katastrofen? Det är vad jag hoppas att Titanic: One Newspaper, Seven Days, and the Truth That Shocked the World ska ge svar på. Den boken handlar nämligen om tidningsartiklarna som folket fick läsa då.
Lucy Duff-Gordon är en av överlevarna från Titanic, och i boken Titanic Voices (se Hatchardsfyndet del 3) kan man läsa att hon först trodde att alla klarade sig undan skeppet. Jag undrar om journalisterna trodde detsamma? Dessutom säger Duff-Gordon att hon och hennes man har blivit mycket negativt omalade i media, genom falska påståenden. Kanske får jag läsa mer även om detta. Jag ser fram emot att läsa boken och få lära mig mer om den bit historia som dagarna i mitten av april för ca hundra år sedan tyvärr utgjorde.
 
Andra delar i serien Hatchardsfyndet:
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0