En smakbit på söndag - Skuggeld

Varje söndag uppmanar Mari oss bokbloggare att skriva en smakbit ur våra böcker.
Jag bjuder därför idag på en smakbit ur boken Skuggeld av Dean Koontz. Boken handlar om att en man, som jobbar med att ta fram en hemlig "medicin" som ger evigt liv, plötsligt dör i en olycka. När hans kropp sedan försvinner förstår de närstående att det inte är en stöld det handlar om - han har själv injicerat sig med medicinen. Den fungerar, men inte utan bieffekter...
Varsågoda!
 
"'Han var säker på att det skett förändringar med honom medan han legat medvetslös på vardagsrumsgolvet, och han visste att han borde gå ut i badrummet och titta sig i spegeln. Men plötsligt skakades han åter av rädsla för vad han höll på att bli, och han kunde inte samla mod till att ta ens ett steg i den riktningen.
Istället bestämde han sig för att använda Braillemetoden, att gå till väga på samma sätt som när han upptäckt de första förändringarna i ansiktet. Om han kände förändringarna innan han såg dem, skulle han vara lite förberedd på sitt chockartade utseende. Tveksamt lyfte han händerna för att utforska sitt ansikte men hann aldrig så långt. Händerna höll på att förändras. Åsynen av dem fick honom att hejda sig."
 
Boken kommer att recenseras här den 8 oktober.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0