En smakbit på söndag - Bränd

Varje söndag uppmanar Mari oss bokbloggare att skriva en smakbit ur våra böcker.
Jag bjuder därför idag på en smakbit ur boken Bränd av Jeannine Kadow, skriven år 1999, som är en av de böcker jag läser (eller i det här fallet, kämpar mig igenom?) just nu. Jag finner den faktiskt smaklös och mycket amatörmässigt skriven, med ett fruktansvärt brott som vävs samman med känslor lika svala som om det handlade om en stöld i en godisaffär. Ta er en smakbit, men håll för näsan om det smakar illa.
Varsågoda!
 
"'Har du gått igenom hennes dator?' frågade Jack och drog ut stolen vid Skylas skrivbord.
'Naturligtvis. Det har mordutredarna också.'
Skyla använde America On-line som e-posthanterare. Meddelandena raderades automatiskt efter sju dagar om de inte sparades av användaren i det privata arkivet. Jack kollade. Arkivet var tomt. Han klickade sig tillbaka till Skrivbordet och dubbelklickade på Papperskorgen, som är datorns motsvarighet till en fysisk papperskorg. Alla dokument som tas bort hamnar i Papperskorgen och blir kvar där tills någon 'tömmer' den genom att ta bort dokumenten igen. Det fungerar som en automatisk backup.
Jack bläddrade neråt i listan. Innehållet var helt utan kronologi. Dokument som var tre månader gamla var blandade med senare filer, och hela Papperskorgen innehöll sextio borttagna dokument. Jack hittade vad han sökte någonstans i mitten.
'Ni glömde att titta i Papperskorgen', sa han. 'Ta en titt på de här.'"

Vilka mordutredare va? Glömde titta i Papperskorgen ("datorns motsvarighet till en fysisk papperskorg", ifall ni inte visste). Vilken otrolig tur att superdetektiven kom att tänka på det.
 
Boken kommer att recenseras här den 24 september.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0