Lilla hjärtat - inte så oskyldigt kärleksfull som den låter!

 
Lilla hjärtat av Sophie Hannah fångade mig genom omslag, titel och baksidetext. Handlingen till boken är suverän, om än inte riktigt lika suverän som handlingen till Dean Koontz nya böcker brukar vara.
Alice Fancourt var bara borta några timmar. För första gången var hon borta från sin bebis, och ingenting gick som hon tänkt sig - när hon kommer tillbaka är bebisen borta. Nåja, visst ligger det ett barn i sängen, men det är inte hennes barn. Någon gång under timmarna måste barnet ha blivit utbytt. Det nya barnet kallar hon för Lilla Hjärtat.
 
Den här boken har en kriminalhistoria utan like, totalt oförutsägbar och ingenting är som man tror.
Jag läste boken strax innan jag skulle göra mina körkortsprov. Körkortsboken eller en spännande roman, vad skulle du läsa om du fick välja? Nej, körkortsboken fick vänta tills sista sidan i Lilla hjärtat var färdigbläddrad. Sedan kuggade jag på körningen (men okej, jag erkänner, kuggningen hade ingenting med boken att göra och är en helt annan historia). Vad jag försöker säga är att Lilla hjärtat är en sådan där fängslande bok som gör att man får tillbaka lässuget om man har tappat det.
Den är lätt att förstå, till skillnad från Reginald Hills ihopkluddade böcker, och har således det mesta jag kräver av en bra bok. Den har ett bra tempo och ett lagom stort "spindelnät" av gåtor.
Nackdelen med boken (de flesta har ju även en sådan!) är att karaktärerna hade behövt lite mer arbete. Jag tycker att en del av karaktärerna är "konstiga". De beter sig lite orealistiskt, oäkta, vilket känns lite onödigt.
 
Originaltitel: Little Face
Författare: Sophie Hannah
Utgivningsår: 2009
Förlag: Bra Böcker
Mitt betyg: 8 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris, Bokus, CDON eller Bokia
 

Kommentarer
Postat av: Madde

Denna står oläst i min hylla och väntar!

Svar: Då kan du skatta dig lycklig!
Jennah Christensen

2013-05-26 @ 15:43:20
URL: http://www.bokgodis.blogspot.se
Postat av: Nilmas Bokhylla

SV: Tack för frågorna! Svaren dyker upp på bloggen inom kort :)

Svar: Okej! :)
Jennah Christensen

2013-05-26 @ 17:55:36
URL: http://nilmasbokhylla.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0