Karriär och Köksbesvär - Sophie Kinsella

 
Med Karriär och Köksbesvär har Sophie Kinsella skrivit en av sina bästa böcker. Den ligger ofta på rea-högen, så jag ser ingen anledning till att någon skulle missunna den en chans.
 
Samantha är jurist och det enda som betyder något är karriären. En dag gör hon bort sig. Hon gör faktiskt bort sig så totalt att hon bara vill hoppa på tåget, åka till en främmande plats och glömma allt - och det är precis vad hon försöker göra!
   När Samantha knackar på en dörr på denna främmande plats för att be om en huvudverkstablett tror människorna där inne att det är hon som kommit för anställningsintervjun till att bli deras hushållerska. Samantha fattar för sent, och hon har ju aldrig misslyckats på en jobbintervju förut så istället för att dra sig ur kan hon inte låta bli att dra till lite lögner. Men hur arbetar man som hushållerska när man inte ens vet hur man sätter på ugnen?
 
Det här är en av de roligaste böckerna av författaren. Den är skriven i genren chic-lit, och inom det området tycker jag att Kinsella är klart bäst. Hon sätter sina huvudkaraktärer i jobbiga och pinsamma situationer, och här är nästan hela boken just en sådan situation.
   Det är roligt att Samantha är så dålig på alla hussaker, men det känns ändå lite orealistiskt och överdrivet ibland (till exempel när någon inte ens vet vad som är en visp). Berättelsen har också lite fokus på hur någon hellre kan vilja städa ett hus än att jobba välbetalt på advokatsbyrån, och det här är skildrat ganska bra. Jag tycker dock att det är lite för mycket vändningar och man kastas som läsare än åt det ena hållet och än åt det andra.
   Provläs boken och se vad du tycker.
 
 
Originaltitel: Undomestic Goddess
Författare: Sophie Kinsella
Utgivningsår: 2008
Förlag: Damm Förlag
Mitt betyg: 8 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris (går att provläsa), CDON, Bokus och Bokia
 
 
En riktigt bra bok för alla som gillar att skratta!

Kommentarer
Postat av: ・゚♥ ✞ ✧:* Nᴇᴀ - ᴩᴀsᴛᴇʟʟᴃʟᴏgg *:・゚♡ ✧* ▲

sv; jaa visst är den söt ♥

2013-06-27 @ 21:58:56
URL: http://neapocalypse.blogg.se
Postat av: Julia

Åhhh den är nog min favorit med Mina hemligheter. Den måste du läsa av Kinsella, sjukt rolig! :D

Svar: Haha, det har jag gjort faktiskt, recenserat den också, men jag tyckte bättre om denna då :)
Jennah Christensen

2013-07-16 @ 19:54:07
URL: http://juliasnerdroom.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0