Bokbloggsjerkan 28 juni - 1 juli

 jerka11
 
Bokbloggsjerkan hos Annika denna helgen löd såhär: 
Vilken ”bad guy/girl” tycker du bäst om och varför?
 

Felicia: 
 Jag brukar inte hitta sådana böcker där det är "bad/guy/girl" så denna frågan kan jag faktiskt inte svara på. 
 
Jennah: 
När jag hör det ordet tänker jag mest på superskurkar, så det var ju en svår fråga då jag inte direkt brukar hitta några "superskurkar" i de böcker jag läser. I en deckare tycker man ju knappast om ondingen, och i en skräckbok likaså. I en chic-lit-bok är den onda antingen en elak syster eller en avundsjuk företagare eller något ditåt. Så den här gången blir nog inte mitt svar roligare än så är jag rädd.

Karriär och Köksbesvär - Sophie Kinsella

 
Med Karriär och Köksbesvär har Sophie Kinsella skrivit en av sina bästa böcker. Den ligger ofta på rea-högen, så jag ser ingen anledning till att någon skulle missunna den en chans.
 
Samantha är jurist och det enda som betyder något är karriären. En dag gör hon bort sig. Hon gör faktiskt bort sig så totalt att hon bara vill hoppa på tåget, åka till en främmande plats och glömma allt - och det är precis vad hon försöker göra!
   När Samantha knackar på en dörr på denna främmande plats för att be om en huvudverkstablett tror människorna där inne att det är hon som kommit för anställningsintervjun till att bli deras hushållerska. Samantha fattar för sent, och hon har ju aldrig misslyckats på en jobbintervju förut så istället för att dra sig ur kan hon inte låta bli att dra till lite lögner. Men hur arbetar man som hushållerska när man inte ens vet hur man sätter på ugnen?
 
Det här är en av de roligaste böckerna av författaren. Den är skriven i genren chic-lit, och inom det området tycker jag att Kinsella är klart bäst. Hon sätter sina huvudkaraktärer i jobbiga och pinsamma situationer, och här är nästan hela boken just en sådan situation.
   Det är roligt att Samantha är så dålig på alla hussaker, men det känns ändå lite orealistiskt och överdrivet ibland (till exempel när någon inte ens vet vad som är en visp). Berättelsen har också lite fokus på hur någon hellre kan vilja städa ett hus än att jobba välbetalt på advokatsbyrån, och det här är skildrat ganska bra. Jag tycker dock att det är lite för mycket vändningar och man kastas som läsare än åt det ena hållet och än åt det andra.
   Provläs boken och se vad du tycker.
 
 
Originaltitel: Undomestic Goddess
Författare: Sophie Kinsella
Utgivningsår: 2008
Förlag: Damm Förlag
Mitt betyg: 8 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris (går att provläsa), CDON, Bokus och Bokia
 
 
En riktigt bra bok för alla som gillar att skratta!

Mina hemligheter - Hon kan bättre!

 
När Mina hemligheter kom ut hade Sophie Kinsella inte funnits länge i bokvärlden.
 
Emma Corrigan har en och annan hemlighet. På ett plan sitter hon jämte en främling, och när planet börja hoppa i luftgropar och Emma blir rädd så känner hon impulsivt att hon måste berätta alla sina hemligheter för denna främling. Denna främling som sedan visar sig vara ägaren till det framgångsrika företag hon jobbar på.. Sa hon verkligen att hon brukar vattna kollegans ampellilja med apelsinjuice och att det alltid varit hon som tagit sönder kopiatorn?
 
Det här sättet att sätta sina huvudkaraktärer i diverse pinsamma situationer är ett typiskt drag för Kinsellas böcker. Här har hon dock inte riktigt lyckats få till det roliga, hon har flera andra böcker där man skrattar ofta men det gör man inte här även om det händer. Jag tror att Kinsella hade kunnat komma på lite roligare hemligheter också.
Boken har en bra blandning av karaktärer, jag tycker dock den är något orealistisk i det att Emma är lite för förlåtande. Det går lite för snabbt allting, men grundidén till berättelsen är ju riktigt bra.
 
Originaltitel: Can you keep a secret?
Författare: Sophie Kinsella
Utgivningsår: 2010
Förlag: Ponto Pocket
Mitt betyg: 7 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
 
 
Idén till boken är bra, utförandet kunde ha varit bättre!
 
SE OCKSÅ FELICIAS RECENSION AV BOKEN

Julia (tidningen) nr 11 2013 (det nyaste numret)

 
 
Gott & Blandat
Julias stjärnor
Tema: Sommarlov
Naturligt sommarsnygg
Test: Vilken beachbabe är du?
Fixa bästa sommarpartyt! 
Kändisar med solsting! 
Matildas mode
10 viktigaste plaggen
Sno stilen: Harry vs Justin
Kändismode: Solglasögon
Romeo: Sommarhunkar
Idol: Miley Cyrus
Julia träffar Eric Saade
Sommarens ja och nej
Frågor och svar om kändisar
Frågor & Svar
Musik, film, spel & böcker
Skönhet & hälsa
Insändare
Recept
Knep & knåp
Pinsamt
Brevvänner
Julias Instagram-favvos
Horoskop
Korsord
Ååh Elli!
Nästa nummer
 
Posterna i detta nummret var på Beyoncé, Tyler Posey, Perrie Edwards, Big Time Rush, Miley Cyrus och Eric Saade. 
 

I detta nummret handlade det om sommaren eftersom folk får sommarlov nu. Det var tips på solglasögon, interjuv med Eric Saade, tips osv. 
 
 

Bokbloggsjerkan 21-24 juni

Bokbloggsjerka, igen! Frågan lyder:
 
Vad tycker du om dialekternas vara eller icke vara i böckernas värld?
 
Okej, jag tänker, men jag kommer verkligen inte på många böcker som är skrivna på dialekt. [geim] är ju skriven på svengelska, särskilt när den ena av de två huvudkaraktärerna pratar. Alla författare har ju sina egna stilar och därmed också ett helt eget språk i boken, även om det fortfarande är svenska - men dialekter? Nej, det har jag nog inte varit med om.
Om det nu ändå skulle vara så, så skulle jag förmodligen inte tycka om det. I konversationerna - helt okej! Men inte i hela boken. Det skulle bli jobbigt att läsa.
 
Jag förstod inte direkt frågan. Så jag svarade på vad jag trodde att det menades med frågan! Jag gillar inte direkt när det är "dialekter" i böckerna. Någon liten "dialekt" skadar väl inte. Men om det ska stå "Hej" och det skrivs "Haaaallllå" så tycker jag det är jobbigt och jag tröttnar oftast på boken. Men som sagt, små "dialekter" skadar ju inte. Bara det inte är så mycket så det blir jobbigt och man tröttnar. 
 
 

En smakbit på söndag - Vattnet i mars

Varje söndag uppmanar Mari oss bokbloggare att skriva en smakbit ur våra böcker.
Jag bjuder därför på en smakbit ur boken jag läser just nu och det är Vattnet i mars av Mikael Fant.
Varsågoda!
 
"Mormor, nog har vi älskar dig, nog älskar vi dig alla. Världens bästa maka, mamma och mormor, ingen skulle säga något annat. Maja kanske med en liten bitterhet i tonfallet. Men vad är det för familj du lämnat efter dig? Borde du inte ha förberett oss bättre? Så fort det gick.
På midsommaren, när vi sist var samlade, var du fortfarande helt och fullt sig själv. Medelpads piggaste 79-åring, som stegade iväg på en halvmils promenad före frukost och tog en vända vid huggkubben på eftermiddagen. Ingen kunde då föreställa sig att dina skämtsamma ord till sillen skulle bli verklighet så nära inpå:
'Och snuva maskarna på kalaset, aldrig i livet! Jag ska ruttna i jorden.'"
 
Boken kommer att recenseras här senare i sommar.
 

Julia (tidningen) nr 5 2013

Julia
 
Detta är en tidning som passar unga tjejer. Det kommer ut ganska många nummer av tidningen varje år och 4 gånger per år (vår,sommar,höst och vinter) så kommer det ut Julia +. Varje tidning har olika teman. Men det skrivs alltid om kändisar, mode, tester, roligt & pinsamt, korsord med mera. 
 
I detta nummret av tidningen skrev dom om:
Gott & blandat
Julias stjärnor 
Tema: Djur
Kändisarnas djur
Partydjur
Kate fick en omplaceringsvalp
Djurlika kändisar
Test: Vilket djur passar dig?
Matildas mode
Julias favoriter
Mode: Vårtrender
Känidsmode: Det våras för kändisarna
Romeo: Conor Maynard
Julias favoriter
Idol: Victoria Justice
Little Mix
Direkt från Hollywood 
Fixa festfrillan
Frågor & Svar om kändisar
Frågor & Svar 
Musik, film, spel & böcker
Skönhet & hälsa 
Insändare
Recept
Knep & knåp
Pinsamt
Brevvänner
Regnbågsläppar
Horoskop
Korsord
Ååh Elli!
Nästa nummer
 
Och så var det även en del affisher på Kattungar, One Direction, Yohio, Avril Lavinge, Conor Maynard och Victoria Justice. 
 

I detta numret så skrevs det mycket om djur. Och var även en affish på kattungar. 
 
 
 
 
 
 

Vilar i era outtröttliga händer - Lika poetisk som den låter!

 
Med Vilar i era outtröttliga händer har Khashayar Naderehvandi skrivit en poetsik roman baserad på frågor och filosofier om dessa snarare än de frågor och svar som så många andra böcker består av. Han väcker en brinnande nyfikenhet, men det är du själv som får hämta vatten att släcka den med.
 
En man sitter på en tågstation och kan inte låta bli att tjuvlyssna när en kvinna återberättar något som hon har hört av en frisör. Medresenären hon talar till tycks inte vilja lyssna, utan helst av allt komma därifrån. Mannen som är jaget i berättelsen däremot, han blir så tagen av berättelsen och av kvinnan i sig att han bestämmer sig för att impulsivt följa efter henne - vart hon än ska. Här börjar berättelsen om hans resa och en mängd slumpmässiga (eller inte slumpmässiga?) sammanträffanden, och i boken läser du när han berättar den historian själv.
 
Han börjar berätta, men halkar jämt in på sidospår och filosoferar om än det ena och än det andra. På något vis känns det som att han börjar i helt fel ände när han pratar om vilken societet en karaktär kan tänkas ha innan man ens har fått lära känna personen i fråga och det här tröttar ut mig på en gång. Plötsligt står det dock:
"Jag skulle vilja återvända till problemet med klasser..." (och här tänker jag "neeej!") "... men jag känner att tiden är knapp, att du börjar bli rastlös och att du när som helst kanske går härifrån."
Här kan jag inte låta bli att skratta. Vid flera tillfällen visar Naderehvandi att han vet var han har sina läsare. Hela boken är så poetiskt skriven och därför är det kanske inte konstigt att författaren kan ana sig till hur man som läsare kommer att reagera. Det här är skickligt gjort.
 
I denna berättelse full av märkliga sammanträffanden skapas frågor, men sällan svar (och det tycks nästan få plats dubbelt så många frågor i en bok om man slipper skriva svar till dem). Du blir nyfiken, du undrar, men tro inte att du kommer att få veta. Vem gjorde det där? och Varför? och Hur hänger det ihop? kommer du att undra, på samma sätt som du kanske funderar och filosoferar över en dikt. Jaget i berättelsen, som långt senare presenteras med namnet Saul, undrar ofta samma saker som du. Så hur ska han kunna svara?
 
Efter att ha läst ut boken och först efter sista sidan insett att det faktiskt är en väldigt speciellt skriven bok där svaren aldrig kommer skrivas (jag hade mina misstankar dock) känner jag mig mest irriterad - Men jag är ingen diktläsare, det erkänner jag. Det var en trevlig lässtund, men det var också allt.
 
Originaltitel: Vilar i era outtröttliga händer
Författare: Khashayar Naderehvandi
Utgivningsår: 2013
Förlag: Norstedts
Mitt betyg: 5 av 10 (rekommenderas för er som är mer poetiskt lagda)
Köps: Till exempel på Adlibris, CDON, Bokus och Bokia
 
 
Vilar i era outtröttliga händer passar sig bra i sin korta längd på 204 sidor. Den är lite som en lång novell som stannar en stund, skapar lite förvirring, och sedan går igen.

Ny bok: Anne Franks Dagbok

 
Igår så köpte jag boken "Anne Franks dagbok". Jag tror redan att dom flesta har läst denna boken för den skrevs för ganska länge sedan. Men nu har jag äntligen köpt boken och jag ser fram i mot att läsa den. 
 
Ps: Jag har även fått hem lite nya böcker från tradera som jag inte visat i bloggen ännu. Och jag tror inte att jag kommer göra det heller. Inte just nu iallafall. 
 
 

The Hitchhiker's Guide to the Galaxy

 
 

I have read a book written by the English author Douglas Adams. The title of the book is The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, and the story takes place in outer space, in a world where all forms of logic and common sense seems to have disappeared. Let me introduce you to the first book in a series of six in the Hitchhiker series.

 

Our main character is Arthur Dent, a relatively normal person. The story begins with Arthur lying on the ground in front of a demolition team with a bulldozer, desperately trying to stop them from destroying his house to build a road there instead. When Arthur is lying there on the grass, he sees his friend Ford Prefect coming to tell him that some gigantic spaceship is about to blow the earth away, just to make room for an intergalactic highway instead. Ford manages to take Arthur with him so that they both survive the end of the earth, and so the story begins.

 

Douglas Adams’ series about Arthur Dent and his journey through universe is very fun and full of moments and quotes that the reader will remember for long after the novel is finished. And it is fun when you notice those small details – which this book has a lot of. For example Arthur’s house is about to get destroyed so that the local authority can build a road there instead. At the same time, the whole earth is ironically facing the same problem. Earlier in this text I also said something about the lack of logic in this world, created by Adams. A few of those examples are the description of the alien race Hooloovoo, who is described to be “a super intelligent shade of the color blue”, this quote that describes how the spaceships looks like in the sky right before they destroy the earth “The ships hung in the sky in much the same way that bricks don’t”, and this comment that Arthur gives when he sees his friend Ford turning into a penguin “Ford… You’re turning into a penguin. Stop it.”

  This kind of illogical and irrational sentences makes room for a lot of interesting characters in the book. Zaphod Beeblebrox for example is the president of the universe, and also a relative to Ford Prefect. At first he seems to be a relatively common person, but then the novel tells you he has two heads, and also a third arm that he recently [...] fitted just beneath his right one to help improve his ski-boxing. Another important and interesting character in the series is Marvin the Paranoid Android, who is a robot that Arthur Dent and his friends find aboard the starship Heart of Gold. Marvin is – which is ironically because he is a robot - depressed, partly because he has a brain the size of a planet, figuratively speaking, and nothing to do with his vast intellect. The fact that he is a robot makes him say funny-depressed things like this “Pardon me for breathing, which I never do any way so I don't know why I bother to say it, oh God, I'm so depressed.”

 

This novel is really fun, and easy to understand, even though Douglas Adams is using terms and expressions that can seem strange and hard to understand sometimes. I would recommend this novel to all that likes to laugh and can appreciate a little bit of weird humor, because this is not any humor, this is Douglas Adams humor, and it is dazzlingly good!

 

Score 8/10.

 
Inlägg av gästbloggare:
 

Bokbloggsjerkan 14-17 juni 2013

I helgens bokbloggsjerka lyder frågan:
Vilken karaktär önskar du skulle vara din allra bästa vän och varför?

Jag önskar att min allra bästa vän skulle ha varit Nalle Puh. Eftersom han är alltid så glad och knäpp xD 
 
 
Ingen alls egentligen, men jag skulle gärna shoppa en eftermiddag med Becky Bloomwood!
 

Flyktpunkten - En thriller som berör

 
Att läsa Flyktpunkten av Val McDermid har varit lite som att äta en snusklubba för första gången. I början är den riktigt god, sen kommer plötsligt allt pulver när du minst anar det. Antingen gillar man det eller inte, men förvånad - det blir man!
 
Stephanie Harker har levt ett jobbigt liv och sonen, Jimmy, som hon håller på att adoptera likaså. Inför en välförtjänt semester går hon med sitt barn på flygplatsen i Chicago, men när hon går bort för att bli undersökt efter att ha utlöst metalldetektorn går någon annan och plockar med sig pojken bort. Hon kastar sig genast efter dem, men blir lika snabbt stoppad av elpistolens kraft från säkerhetspersonalen. Gärningen var så kallhjärtat lugn och otroligt genomtänkt - Vem och varför? Hur kunde en barnkidnappning hända på en flygplats med ett så väl utvecklat säkerhetssystem?
Vi får följa nutiden parallellt med dåtiden när Stephanie berättar om sitt och om pojkens förflutna för FBI. "Det du först och främst behöver veta är vem Jimmy är. Och för att förstå det måste du få veta vem hans mamma var." säger Stephanie och drar så också med oss i berättelsen om kändismamman Scarlett Higgins.
 
McDermid verkar hela tiden ha koncentrerat sig på att skapa spänning för läsaren, och jag måste säga att hon lyckas väldigt bra. Boken ger nämligen så mycket spänning att jag skulle kunna använda den som ellina runt en hästhage! Skämt åsido, McDermid har genom Flyktpunkten skrivit en bok som är full av hemligheter och genom att hela tiden påpeka det blir man sporrad att läsa vidare. Man får höra att folk haft ett jobbigt förflutet flera gånger innan man får veta vad, man får veta saker om "den här branchen" innan man förstår vad Stephanie faktiskt jobbar med, och boken är full av små förutseende kommentarer som "det skulle visa sig att jag letat efter hot och katastrofer på helt fel ställen", "jag önskar bara att vi haft längre tid på oss att njuta av det" och "en smartare kvinna än jag skulle ha anat ugglor i mossen".
Med alla dessa kommentarer spinner författaren så många trådar att hon tyvärr inte ens riktigt lyckas reda ut alla innan boken är slut. Slutet är hur som helst mycket slagkraftigt och chokerande. Delar av det skulle jag dock hellre ha klarat mig utan.
 
Som helhet är det en fantastisk bok. Vi får lära känna karaktärerna på djupet och berättelsen är intelligent och händelserik. Efter det här ska jag spara plats i bokhyllan åt Val McDermid.
 
Originaltitel: The Vanishing Point
Författare: Val McDermid
Utgivningsår: 2013
Förlag: AlfaBeta
Mitt betyg: 8 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris, Bokus, CDON eller Bokia
 
Efter att ha läst Flyktpunkten ska du inte tro att du bara kan sätta den i hyllan och börja med nästa. Det är en bok som berör och stannar.
 

NYA BÖCKER

        
 
* Stressade tjejer
* Kära tjejer 
 
Båda böckerna är skriva av Jacqueline Wilson. Jag tror att jag har läst någon bok av författaren, men jag är inte säker, och isåfall kommer jag inte ihåg vad boken hette. Jag köpte båda böckerna på tradera. 
 
Har ni läst böckerna? Eller något annat av författaren? Vad tyckte ni? 
 
 

Tag: Sommarläsning

Vi har blivit taggade av Bokmal73 att göra taggen Sommarläsning. Här är mina svar på dom 10 frågorna! 
 
1. Vilka 5 böcker bara MÅSTE du hinna läsa i sommar? 

Systrar i jeans (första boken). 
En wannabes hämnd 
Böckerna om Mary-Kate och Ashley Olsen 
Jessica och Elisabeth böckerna
Pretty Little Liars böckerna
 
2. Vilken bok är du egentligen inte så sugen på men känner att det är dags att ta tag i? 
 
Oj, den frågan var ganska svår eftersom att dom flesta böckerna i min bokhylla vill jag läsa. Men jag får ändå säga "Mardröms akademien av Dean Lorey". Det är ingen speciell sommarbok, utav det är den boken jag känner att jag inte vill läsa just nu. Tror inte jag har någon sommarbok som jag inte vill läsa. 
 
3. Var är bästa stället att läsa i sommar? 
 
På altarnen eller på stranden. 
 
4. Handen på hjärtat, var tror du att du faktiskt kommer att läsa någonstans? 
 
Jag kommer säkert läsa i sängen (som vanligt).
 
5. Vilken bok tror du kommer att bli sommarens bästa? 
 
Av dom böckerna jag ska läsa tror jag att det blir "En wannabes hämnd" eller PLL-böckerna. 
Men av alla människor så vet jag faktiskt inte. Kanske en utav Sarah Dessens böcker. 
 
6. Vilken bok borde ALLA läsa i sommar?
 
Jag tycker att alla borde läsa Systrar i jeans böckerna i sommar! 
 
7. Strand eller hängmatta?

Strand. 
 
8. Deckare eller roman?

Vet faktiskt inte vad roman är (kan nån förklara?) så säger deckare. 
 
9. Favoritgenre?

Chic, tonårsböcker m.m. 
 
10. Tagga 3 andra! 

Jag taggar vidare dom här: 
 
Bokugglan
Andrea
Annas bokhörna
 
 
 
 
 

Bokfrågor

Det är ju alltid roligt med lite bokfrågor. Så är är några bokfrågor som jag hittade på själv. :)
Det skulle vara jätteroligt ifall ni också svarade på dom här frågorna på era bloggar och sedan länkade det inlägget med era svar i en kommentar. :)
 
1. Vilken författare har du flest böcker av i bokhyllan? 
Felicia: Francine Pascal - författaren till alla Twillingarna böckerna om Elisabeth och Jessica. Och så har jag även en del böcker av författaren till Mary-Kate och Ashley Olsens böcker. 
Jennah: Just nu är det nog Dean Koontz, då jag fick en hel låda full med sådana böcker i present en gång.
 
2. Köper eller lånar ni mest?
Felicia: Jag brukar köpa böcker mest. Ibland lånar jag också böcker. Men då kan det bli lite jobbigt för då har man ett datum som man måste ha läst ut boken till. Och då blir det mycket jobbigare att läsa. 
Jennah: Jag köper mest. Det är en helt annan känsla att läsa sin bok.
 
3. Sparar ni alla böcker ni köper?
Felicia: Ja, det gör jag. Jag har väldigt svårt att göra mig av med böcker. Jag har sålt några böcker ibland, men det är sådana böcker som jag har fler av. Men jag föredrar att spara alla mina böcker.
Jennah: Om de är bra sparar jag dom, men dåliga böcker kasseras eller säljs!
 
4. Vilken bok önskar du att du själv hade skrivit?
Felicia: Jag önskar att jag hade skrivit Tvillingböckerna om Elisabeth coh Jessica eller böckerna om Mary-Kate och Ashley Olsen. 
Jennah: Bortsett från av ekonomiska skäl (vem önskar inte att den skrev Harry Potter?) så hade jag valt Klara-böckerna från Wahlströms. De har betytt mycket för mig! Fast det är klart, hade jag skrivit dom hade det inte varit samma sak att läsa dom?
 
5. Läser du bara böcker på svenska eller också böcker på andra språk?
Felicia: Just nu läser jag bara böcker som är på svensk text. Jag vill börja läsa böcker på engelska, men jag vill bli säkrare på det språket innan jag börjar. Och när jag börjat lässa lite på engelska kommer det nog mest att vara barnböcker. För dom är lättast att börja i.
Jennah: Jag läser helst på svenska. Någon faktabok kan jag tänka mig att läsa på engelska dock, och jag har en roman på danska i hyllan för att jag vill lära mig språket.

Bokbloggsjerkan 7-11 juni

Helgens bokbloggsjerk-fråga löd såhär: Hur ”genrebunden” är du? Det vill säga vad förväntar du dig av en bok som är kategoliserad i en viss genre?
 
Jag förväntar mig väl, men inte övermycket. Om det är någon bok i en katergorin, så ska det ju höra till katergorin mycket. Men som sagt, är förväntar mig inte övermycket. 
 
Förlåt för ganska dåligt svar. Men jag förstog inte frågan direkt. 
 
 
Jag förväntar mig ganska mycket av en bok i en viss genre. Är det en deckare ska den ha ett stort nät av gåtor, en skräckbok ska ha den där "creepy" känslan och en humorbok ska få mig att skratta. Det ÄR viktigt, men det är INTE det som avgör om boken är bra eller inte.
 

Läst i maj

Maj månad var en ganska dålig läsmånad för mig. Jag läste klart Personer du kanske känner. Och sedan efter det har jag bara läst i 2 lättlästa böcker. Jag har inte alls läst mycket i maj. Men nu är det en nu månad och skolan slutar ju snart. Så jag hoppas att jag kommer läsa mera nu när sommarlovet börjar. Fast vi har inte haft så mycket i skolan nu. Jag har väl mest inte orkat och så. 
 
- Personer du kanske känner
- Eddie 12 och hon som heter Elsa/Elsa 12 och han som heter Eddie
- Elisabeths vilda spel
 
Antal lästa sidor: 541 sidor
 


För mig har Maj varit en bra läsmånad, jag har fått mina första recensionexemplar och jag har även hunnit med att recensera ett par av dom (Familjen Walsh A-Ö och Fallvatten). Bloggen har gått jättebra och jag har många böcker jag ser fram emot att läsa.
 

Bokbloggsjerkan 31 maj - 3 juni

Helgens bokbloggsjerka löd såhär: Vilket är ditt favoritformat när det gäller böcker? (Observera att ni inte behöver begränsa er till bara till ETT)
 
 
Jag gillar inbundna böcker och pocketböcker mest.Det är nog dom fortmaten som jag har mest böcker av. 
Pocket böcker är både billiga, smarta att ha med sig i väskan och när man är på stranden. 
 
 
Jag gillar väldigt bra det relativt nya formatet excess, vilket jag känner att jag redan har tjatat lite om tidigare här i bloggen. Excess är ett format där böckerna är väldigt små med bibeltunna sidor och man öppnar och läser dem uppifrån och ner som om boken ligger på sidan. Annars gillar jag både pocketböcker och inbundna böcker och begränsar absolut inte min bokhylla till bara ett. Det är ju inte ens alla böcker som finns i alla format.
E-böcker är något jag har upptäckt relativt nyligen, det är väldigt trevligt tycker jag men då jag använder min surfplatta och alltså inte har någon läsplatta, så håller inte batteriet riktigt för det. Det får gå ändå!
 

Bokfrågor

Vissa utav frågorna har jag lånat från andra bokbloggar och vissa har jag kommit på själv. 
Det skulle vara roligt ifall ni också vill svara på bokfrågorna på era bloggar. Och sedan länka inlägget till våran blogg i en kommentar. :)
 
1. Vilken bok ser du mest framimot att läsa just nu?
Felicia: Jag ser fram emot att läsa ganska många böcker just nu. Bland annat Tvillingarnaböckerna, böckerna om Mary-Kate och Ashley Olsen, böckerna i Pretty Little Lirs serien, hungergames och Twilight är bara några. 
Jennah: För att undvika att ha bokfrågor på bloggen jämt och ständigt har jag lagt detta som tidsinställt. I skrivande stund är jag sugen på att börja med Familjen Walsh A-Ö av Marian Keyes, men när ni läser detta är den förmodligen både läst och recenserad. Jag kommer fortsätta att längta till att få läsa Nya Kontakter av Sophie Kinsella!
 
2. Vilken årstid på böcker tycker du mest om att läsa om?
Felicia: Jag har nog ingen favoritårstid som jag gillar att läsa om. Men det är ju roligt när det är vår/sommar och man får vårkänslor i böckerna. 
Jennah: Det beror nog på lite vad det är i verkligheten! Och vad boken handlar om. Vissa böcker passar väl också som det ena eller det andra. Mannen som kunde tala med hästar ska liksom börja på vintern, så är det bara. Medan Fallvatten är en så uppenbar höstbok.
 
3. Vad brukar du andvända som bokmärke när du läst?
Felicia: Jag har några bokmärken som jag brukar andvända. Men om jag inte hittar eller inte orkar ta fram ett bokmärke just då så brukar jag bara ta en vanlig pappersmit. Men det är inte så ofta, andvänder mest bokmärken. 
Jennah: Har massor med bokmärken, mitt vackraste är ett silverfärgat i metall med pärlor och ett rött äpple på, som jag har fått av Simon. Jag brukar också använda små pappers-/plast-almanackor som man får gratis från diverse bensinmackar och banker. Jag har många, den äldsta från 2003. Jag har också sådana med magnet på, en med en katt och en med en zebra. Och med mera!
 
4. Vilken barnbok skulle du vilja läsa just nu?
Felicia: Just nu skulle jag vilja läsa böckerna om Nalle Puh.
Jennah: Brev från en kanin skulle jag kunna tänka mig. Den tyckte jag var så tjock och stor när jag var liten. Skulle vara kul att se den igen - hur tjock är den?
 
5. Tycker du mest om långa eller korta boktitlar?
Felicia: Jag tror jag gillar korta boktitlar mest. Men det är inget fel på dom långa boktitlarna. Jag tycker bara det blir lite konplecerat då.
Jennah: Det spelar ingen roll, bara det är lagom reflekterat till innehållet! Inte för mycket och inte för lite!

RSS 2.0