Bokbloggsjerkan 26-29 Juli 2013

Helgens bokbloggsjerka hos Annika löd såhär: Ge exempel på författare som verkligen vet hur man skapar intressanta karaktärer.
 

Felicia: Denna frågan är lite svår eftersom jag är dålig på sånt här. Men jag måste faktiskt säga Alan Alexander Milne, författaren till Nalle Puh böckerna. Han gjorde Nalle Puh och hans vänner intressanta och han kom på en massa olika personligheter till allihopa som är jätteroligt. Och filmerna är också jättebra! =)
 
Jag tror inte att Jennah kan skriva helgens bokbloggsjerka. Hon kommer nämnligen att gifta sig idag med min bror. Så antagligen blir det bara jag som skriver bokbloggsjerkan idag. 
 
Jennah (svarar i efterhand): Jag håller med Felicia, vad som är extra intressant i just nalle Puh är hur alla karaktärer har lyckats bli så fantastiskt olika. Nalle Puh är inte så smart, Kanin är väldigt ordentlig av sig ("Du ligger efter schemat!"), Nasse är rädd men mycket modig (ja, modig! Jag citerar från Neil Gaimans bok Coraline ni kommer få se mer smakprov på senare: "when you're scared but you still do it anyway, that's brave", och det gör ju Nasse jämt, eller hur?), Uggla är klok även om han läser fel ibland, Tiger är busig och ser ljuspunkterna i livet, och så vidare. De kompletterar varandra och på samma gång är de alla så lika - de har alla stora hjärtan.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0