Begravd - Listig deckarläsning

 
Vid en skola stiger en pojke in i en bil tillsammans med en okänd kvinna. Efter detta syns han inte mer, förutom på en mycket märklig film som dyker upp efter ett tag. Pojken påstår sig ha det bra, och pratar enbart till sin mamma. Men har han det bra? Begravd  av Mark Billingham är en deckare enligt konstens alla regler.
 
När man läser Begravd kan man själv känna sig delaktig  i sökandet genom att försöka lösa det kluriga fallet med alla bevis som växer fram, vilket ger historien en lite klassisk, eller åtminstone deckartypisk, känsla. Vem kan man egentligen lita på och inte? Vi följer med i en polishistora med kriminalkommissarie Tom Thorne i huvudrollen.
  Parallellt med letandet får vi också följa pojken, Luke Mullen, själv. Vi vet var han är men för den sakens skull inte vem som är skyldig och heller inte varför. Att vi får läsa om saker från hans synvinkel gör också att han - som offret i boken - får en tydligare karaktär som man kan lära känna och därigenom även sympatisera med - vilket i sin tur gör hela dramat mer känslostarkt.
 
Originaltitel: Buried
Författare: Mark Billingham
Skriven år (copyright år): 2006
Utgivningsår Sverige (av nedanstående förlag): 2009
Förlag: Minotaur
Mitt betyg: 8 av 10
Köps: Till exempel på Adlibris och Bokus, går att provläsa
 

Kommentarer
Postat av: Felicia

Sv: Tack så mycket :) Ja, alla bilder har jag fotat själv. Men har redigerat dom. Vad har du gjort idag? Idag har jag lyssnat på musik med mera. Och vi åt prinsesstårta idag (som mammas kompis bakat) eftersom igår (5 juli) så var det x antal år sedan morfar träffade morfar. (skrev x för jag vet inte exakt hur många år det är). Jag vann även budgivningen för The Sims 2 (startspelet) och Mitt djursjukhus Afrika. :)

Svar: Du borde lägga upp fler egna foton då :) Har inte hunnit med så mycket idag ännu, vi spelar The Sims just nu, dudå? Vad roligt :) okej, grattis, mitt djursjukhus är också ett jättebra spel ju! :)
Jennah Christensen

2013-07-06 @ 18:22:04
URL: http://keyi.blogg.se
Postat av: IDA - Beautysecrets by me ♥

sv. Haha ja det kan man verkligen kalla det ;)

2013-07-06 @ 22:15:48
URL: http://idasbeauty.se
Postat av: Ida ♥

Sv: hihi ja man har sån tur ibland :D

2013-07-06 @ 22:33:00
URL: http://photobylove.se
Postat av: Felicia

Sv: Kanske det. :) Vilket The Sims spel? Vad går The Sims ut på igentligen? Idag har jag inte gjort så mycket. Och vet inte vad jag ska göra senare idag heller. Finns inte så mycket att göra. Vill hoppa på studsmattan men den håller på att gå sönder :( Fjädrarna som håller ihop studsmattan håller på att lossna. Vill köpa en ny, men dom kostar typ 2000 kr. Har du spelar Mitt Djursjukhus Afrika?

Svar: Det går egentligen inte ut på så mycket, man ska bara bygga upp huset, gifta sig, få bra jobb och så vidare. Oj, vad trist :/ ja, jag har det och det vanliga som bara heter "mitt djursjukhus". :)
Jennah Christensen

2013-07-08 @ 13:49:18
URL: http://keyi.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0