Fjäderklubben

 I detta inlägget kommer jag att recensera böckerna i serien Fjäderklubben av Cornelia Funke. Det är 3 böcker i serien. Jag läste alla böckerna för några år sedan. Dom är verkligen superbra och ville bara fortsätta att läsa i dom. Jag kommer dock inte ihåg allt i dom nu för det var kanske 3 år sedan jag läste dom. Så jag funderar faktiskt på att kanske låna om böckerna på biblioteket någongång. I så fall kommer det en recension på vad jag tycker om böckerna nu. När jag läste böckerna tyckte jag i alla fall att dom var jättebra! Det var en kompis (som också gillar att läsa) som tipsade om böckerna, och jag ångrar absolut inte att jag läste dom för dom var verkligen superbra! Har ni läst någon bok i serien Fjäderklubben? 

 
Titel: Fjäderklubben
 
Författare: Cornelia Funke
 
Antal sidor: 175 sidor

Handling: Lotte och hennes bästa vän Frida bestämmer sig för att starta en klubb. Tillsammans med Melanie och Elsa bildar de Fjäderklubben. Den gemensamma symbolen blir en hönsfjäder i ett band kring halsen. När killarna retas retas Fjäderklubben tillbaka. De saknar inte idéer och mod, och snart är de mitt inne i äventyr. Bra att inte deras föräldrar vet om det! 
 
 
Titel: Räven kommer! 
 
Författare: Cornelia Funke
 
Antal sidor: 240 sidor
 
Handling: Räven kommer!Högsta larmnivå! Det innebär fara för livet. Lottes mormor vill slakta alla sina hönor, 15 stycken. Hönorna måste räddas! Fjäderklubbens medlemmar gör upp en plan, och för detta svåra uppdrag behöver de Pygméernas hjälp. Pygméerna är beredda att hjälpa till, om de får Fjäderklubbens hjälp en annan gång. Och det tillfället kommer fortare än de trott: Willi hamnar i knipa! Det är inte så att Fjäderklubbens medlemmar och Pygméerna har blivit vänner, men de samarbetar rätt bra trots alla spydiga kommentarer. Och klarar båda räddningsuppdragen på ett lyckat sätt.
 
 
Titel: Fjäderklubben på klassresa
 
Författare: Cornelia Funke
 
Antal sidor: 162 sidor
 
Handling: Att åka på klassresa till havet, det tycker de fyra tjejerna i fjäderklubben är underbart. Men pygméerna, killarnas klubb, skall naturligtvis med också. Och de får för sig att de ska reta Fjäderklubben med barnsliga påhitt. Fast de där konstiga skratten ute på korridoren på natten, de kom inte från killarna. Kan det vara sant, det som folk på ön säger, att en strandrövare går igen? Det måste ju undersökas, för ingen är väl rädd för spöken!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0