Liftarens guide till galaxen - om man vill läsa något galet

 
Att Liftarens Guide till Galaxen är en galen bok är allmänt känt. Den är väldigt bra, men kan vara ganska svår att hänga med i. Vad som gör den så bra är inte en spännande handling, eller väl skildrade karaktärer - det är humorn i boken som gör det. I den står också det humoristiska svaret på meningen med livet och allting. Mängder av citat från boken finns att hitta på nätet - och i boken, förstås :)
 
"Skeppen hängde där på himlen ungefär på samma sätt som tegelstenar inte gör"
"Ford, du håller på att förvandlas till en pingvin. Kan du lägga av med det?"
 
Handling (handlingstexten är lånad från http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186587218 där du kan köpa boken för bara 44 kronor)
Arthur Dent upptäcker en morgon att hans hus håller på att rivas, till förmån för en ny motorväg som skall byggas på platsen. Då han ligger i sin morgonrock i leran framför en bulldozer i protest mot rivningen dyker utomjordingen Ford Prefect upp. Ford är anställd av redaktionen till det digitala uppslagsverket Liftarens guide till galaxen, och tar med Arthur till den lokala puben. När de är på puben händer det saker, en Vogonflotta bestående av jättelika rymdskepp uppenbarar sig på himlen, de "skall bara" spränga Jorden för att ge plats åt en intergalaktisk motorväg. Ford och Arthur lyckas lifta med ett av rymdskeppen, i samma sekund som Jorden sprängs ...
 
Betyg: 8 av 10
Inlägg av: Jennah

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0